Geplaatst op: 4 september 2016

Alles over waterbestendig laminaat

Badkamer of toilet afwerken op een eenvoudige en tijdbesparende manier, kan dat?

Waterbestendig laminaat in de badkamer

Ja, ook voor je badkamer, toilet e.d. is er tegenwoordig laminaat te koop. Zo kun je op een simpele manier deze ruimtes zelf voorzien van een nieuwe vloer of wand. Dit is dus ook te doen door de niet zo handige klusser.

Wil jij je badkamer, toilet of keukenvloer op een eenvoudige manier veranderen, dat kun je overwegen om hier een mooie waterbestendige laminaatvloer te leggen. Deze vloeren zijn dus uitermate geschikt voor de natte ruimtes in je woning, maar kunnen natuurlijk ook in andere ruimtes gelegd worden. Tegenwoordig is hier ook een uitgebreide keuze in, zodat ook jij de perfecte vloer naar jouw smaak kunt kiezen. Natuurlijk zijn deze vloeren voorzien van een antislip laag. Wij noemen in onze vloeren term ook wel badkamer laminaat.

waterbestendiglaminaat

Verschillende versies van waterbestendig laminaat

Uiteraard kun je in een nieuwbouw woning je badkamer zo eenvoudig afwerken met waterbestendig laminaat op de vloer, maar denk ook eens aan de wanden.

Een bestaande badkamer of toilet kan met dit laminaat op een eenvoudige manier gerestyld worden naar een badkamer naar jouw wens. Waterbestendig laminaat is te koop in veel houtdecors, maar ook met o.a. natuursteen look en betonlook. Een combinatie van verschillende uitvoeringen geeft een prachtig resultaat.

Zo kan een vloer met waterbestendig laminaat in een natuursteen of betonlook perfect combineren met wanden die bekleed zijn met dit laminaat met een houtdecor, of natuurlijk andersom.

Voordelen van een waterbestendige laminaat vloer

Een waterbestendig laminaat is voorzien van een speciale coating die zich ook op de naad en het kliksysteem bevind. Op deze manier zijn de naden waterbestendig. Verder bestaat de samengeperste onderlaag o.a. uit een hars soort dat er voor zorgt dat deze laag ook waterbestendig is. Deze laminaatsoorten zijn daarom geschikt voor de natte ruimtes.

De laminaatsoorten zijn wel iets duurder dan de “gewone” laminaatvloeren, maar door de perfecte prints, die bijna niet meer te onderscheiden zijn van de echte natuurproducten zijn ze wel bijzonder aantrekkelijk. De geprofileerde afwerklaag, die tevens anti slip en vochtbestendig is sluit perfect op de print van het laminaat aan.

Hierdoor kiezen steeds meer mensen waterbestendig laminaat, omdat je met deze vloer als het ware door kunt leggen. Op deze manier kun je de hele woning voorzien van eenzelfde soort vloer, wat weer rust en een eenheid geeft.

Door het handige klik systeem zijn laminaatvloeren heel eenvoudig zelf te leggen. Gebruik hierbij wel de juiste ondervloer. Is de ondergrond niet voldoende vlak, dan moet deze wel eerst geëgaliseerd worden. Dit is een eenvoudige klus, die ook zelf te doen is. Egalisatie is te koop bij een bouwmarkt, waar je ook de nodige instructies hierover kunt krijgen.

Na het leggen van de ondervloer kan het laminaat geplaatst worden.

Wil je laminaat aan de wand, maak dan gebruik van hightech kit. Deze lijm is waterbestendig, en is geschikt voor verlijming op elk soort harde ondergrond. Tevens vangt deze lijm kleine oneffenheden op.

Ook bij Beboparket vind je een uitgebreid assortiment aan waterbestendige vloeren, onze verkopers kunnen je hier alles over vertellen. Natuurlijk kun je de vloer ook door de vakman laten leggen. Deze vloeren kunnen wij daarom ook voor jou leggen, onze vakmensen zorgen voor een waterbestendige vloer en/of wand in badkamer, toilet of andere ruimtes.

waterschade
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket