Geplaatst op: 9 februari 2016

Drie belangrijkste voordelen van laminaat met V-groef

Een laminaatvloer is tegenwoordig de populairste vloerbedekking. Daardoor dient een laminaatvloer natuurlijk erg mooi te blijven. Laminaat is goedkoop, vergt weinig onderhoud en daarnaast is het ook nog eens eenvoudig zelf te leggen. Onder laminaat valt ook het V-groef laminaat, wat dezelfde voordelen met zich mee brengt. Daarnaast heeft laminaat met v-groef ook een aantal specifieke voordelen die een gewone laminaatvloer niet kent.

1. V-groef laminaat heeft de uitstraling van een echte houten vloer

Een V-groef laminaatvloer heeft een zeer natuurlijke uitstraling. Dankzij de V-groef lijkt het laminaat op een echte houten vloer. Door de ruimte die tussen de laminaat stroken zit, lijken de stroken op echte, houten planken. In combinatie met een natuurlijk houtdecor met voelbare houtstructuur, is deze prachtige laminaatvloer niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer.

2. Laminaat met V-groef geeft een luxere uitstraling dan vlak laminaat

V-groef laminaat is te onderscheiden in twee soorten. Namelijk V-groef laminaat met een groef aan uitsluitend de lange zijden, en V-groef laminaat met een groef rondom de hele plank. Door middel van de V-groef krijgt het laminaat een chique en luxere uitstraling dan vlak laminaat. Het straalt meer klasse en kwaliteit uit. Wanneer je kiest voor laminaat met een groef aan enkel de lange zijden, lijkt de ruimte ook nog eens groter en breder.

3. V-groef laminaat slijt minder dan vlak laminaat

De groef van het V-groef laminaat breng veel voordelen met zich mee. Het zorgt er namelijk voor dat het laminaat minder snel slijt. Kleine zandkorrels blijven tussen de V-groef liggen waardoor het niet onder je voeten blijft zitten als je het laminaat beloopt. Hierdoor heb je minder kans op krassen waardoor slijtage daalt. Het vuil is zeer eenvoudig tussen de V-groef weg te halen door middel van een stofzuiger. Wanneer je de laminaatvloer niet met regelmaat schoonmaakt, wordt dit voordeel teniet gedaan.

natuurlijklaminaat
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket