Geplaatst op: 17 november 2017

Alles over brede laminaatplanken.

Een vloer bekleed met brede laminaatplanken is prachtig om te zien. Het lijkt nog meer op een echte houten vloer en daarnaast straalt het luxe uit. In deze blog vertellen we je meer over brede laminaatplanken.

Laminaat is bij iedereen wel bekend. Deze vloeren zijn geschikt om in je hele woning te leggen, bijzonder onderhoudsvriendelijk en er is een ruime keus. Daarnaast is de vloer ten opzichte van andere vloeren, zoals echt hout of tegels, veel goedkoper. Laminaat is simpel zelf te leggen, maar kan ook binnen één dag door de Bebo legservice  bij jou in je woning gelegd worden.

Er is een ruime keuze in laminaat, wat betreft kwaliteit, kleur en afmetingen. Tegenwoordig worden laminaatvloeren steeds vaker aangeboden met extra brede planken. Daarbij kunnen de planken ook nog eens langer zijn dan het standaardformaat.

Wat zijn brede laminaatplanken?

Brede laminaatplanken of extra brede laminaatplanken zijn groter dan het standaardformaat laminaat. Het standaardformaat laminaat is 19cm bij 130cm. Brede laminaatplanken kunnen hierbij 24cm en zelfs 28cm breed zijn. De planken hebben hierbij lengtes hebben van ruim twee meter lang.

Wat zijn de voordelen van een breed laminaat

Een laminaatvloer die bestaat uit brede planken, straalt luxe en rust uit. Deze vloeren lijken nog meer op een echte houten vloer. Vaak zijn de brede laminaatplanken ook nog eens extra lang.

Breed laminaat hebben een prachtige houtlookprint. Deze prints herhalen zich veel minder vaak dan bij kleinere formaten, zodat je een heel realistisch beeld hebt van hoe een echte houten vloer eruitziet.

Het leggen van breed laminaat

Wil je laminaat doorleggen in verschillende ruimtes? Dan oogt een laminaat met brede planken nog mooier. Het geheel straalt ruimte en rust uit.

Een laminaatvloer die uit brede planken bestaat is ook sneller te leggen. Vooral in grote ruimtes is dit een voordeel. Breed laminaat zijn zowel voor grote als ook kleine ruimtes geschikt. Kleine ruimtes lijken hierdoor optisch groter. Grote ruimtes stralen meer rust uit.

Waar koop je laminaatvloeren met brede planken?

Bij Bebo parket vind je naast het standaard laminaat ook een ruim aanbod XXl laminaat, zoals brede laminaatplanken ook wel worden genoemd. Dit laminaat is voorzien van een v-groef en heeft een voelbare structuur in de afwerklaag. Dit komt overeen met de onderliggende houtprint, zodat je als het ware een echte houtstructuur voelt. Door de moderne technieken repeteert de houtprint ook minder, zodat de brede laminaatplanken werkelijk op een echte houten vloer lijken.

Deze laminaatvloeren worden tegen de laagste prijzen aangeboden. Wil je de vloeren zien, kom dan naar onze verkoophal in Vriezenveen aan de Bovenlandweg 10. De vloeren zijn direct uit voorraad leverbaar. Voor meer informatie kun je ook  bellen; 05460-750238 of mailen naar info@beboparket.nl.