Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Deze week GRATIS tanken bij BeBo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

De 3 meest gestelde vragen over laminaatvloeren

Door de jaren heen hebben wij veel vragen gekregen over laminaatvloeren. Vandaag hebben wij de drie meest voorkomende vragen over laminaat op een rijtje gezet voor u! Zo wordt het uitzoeken van een laminaatvloer al een stuk makkelijker.

Wat is laminaat?

Een veel gestelde vraag over laminaatvloeren is vooral: wat is laminaat nou precies? Laminaatvloer bestaat uit vier verschillende lagen die zijn samengeperst.

De bovenste laag van een laminaat plank bestaat uit een coating/beschermlaag. Deze laag zorgt er voor dat de vloer goed bestand is tegen krasjes. Onder die laag zit een decor laag. Dit is een print waar de houtlook van de plank op is geprint.

Daarna komt de basis laag. Dit is de reden waarom een laminaatvloer zo stevig is. De basis laag bestaat uit MDF. MDF bestaat uit houtvezels die zijn samengeperst tot één geheel. Hierdoor heeft het materiaal een grote dichtheid en is het een sterke basis laag.

Tenslotte komen we aan bij de onderlaag. De onderlaag van een laminaatvloer is een papier laag die is bewerkt met melaninehars. Dit zorgt er voor dat de vloer vanaf de onderkant vocht kan weren. Dit gaat werking van de vloer tegen.

Welk laminaat is geschikt voor vloerverwarming?

Ten tweede krijgen we vaak de vraag welk laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Laminaat vloeren bestaan uit verschillende diktes. Deze diktes zijn 6 tot en met 8 millimeter.

Vloeren vanaf 7 millimeter zijn geschikt om te combineren met vloerverwarming. Dit komt doordat een laminaat plank van 6 millimeter net te veel kan uitzetten wanneer het in aanraking komt met vloerverwarming. Hierdoor kan de vloer bol gaan staan en dit moeten we zien te voorkomen.

Wie kan laminaat leggen?

Laminaat leggen kan heel gemakkelijk zelf! Zelfs de meest onhandige klusser kan er voor zorgen dat zijn laminaat vloer mooi gelegd wordt.

Het enige wat u nodig heeft is een ondervloer, een laminaatsnijder en afstand houders. Bij het leggen van de vloer is het belangrijk om één centimeter aan afstand te bewaren tot aan de muur. Een laminaatvloer kan namelijk altijd nog inkrimpen of uitzetten door temperatuurverschillen. Hierdoor heeft de vloer net genoeg ruimte om eventueel te kunnen werken.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om een laminaatvloer te leggen, kunnen wij de vloer ook zeker voor u leggen! Wij beschikken over een legservice met de beste laminaatleggers van Nederland. Die plaatsen de vloer met alle liefde voor u!

Showroom

Kom langs in onze showroom om ons volledige aanbod in laminaat vloeren te bekijken!
Dan krijgt u er ook nog eens gratis koffie en een broodje bij. Tot dan!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!