Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Vijf exclusieve klustips van onze leggers

Het leggen van een laminaatvloer is over het algemeen niet moeilijk. Maar wanneer het aankomt op details zijn er nog een hoop tips die de klus een stuk eenvoudiger maken! Bekijk hieronder de vijf exclusieve klustips van onze leggers voor het leggen van een laminaatvloer.

Tip 1: Planken door elkaar leggen

Ondanks je een laminaatvloer van dezelfde soort koopt met dezelfde kleurcode, kan het toch zijn dat er per pak een klein kleurverschil tussen de planken zit. Om er voor te zorgen dat je het kleurverschil niet terug kan vinden wanneer de vloer gelegd is, is het aan te raden om planken van verschillende pakken door elkaar te gebruiken.

Tip 2: Ga uit van 10% zaagverlies

Wanneer je een nieuwe laminaatvloer gaat kopen, maak je van tevoren een berekening om te weten te komen hoeveel vierkante meter je aan moet schaffen. Omdat in iedere ruimte waarschijnlijk planken afgezaagd moeten worden om de vloer pas te maken, moet je uit gaan van 10% zaagverlies. Bereken daarom altijd 10% extra laminaat. Gesloten, overgebleven verpakkingen zijn altijd terug te brengen.

Tip 3: Afdekprofielen plaatsen

Voor de overgang van laminaat naar een andere vloersoort, kan je speciale afdekprofielen plaatsen voor een mooie en praktische overgang. Eerst monteer je de montagerail op de vloer en vervolgens kan daar bovenop de plint op vastgeklikt worden. Er bestaan ook strips in plaats van een afdekprofiel als overgang, maar dan blijf je schroeven zien.

Tip 4: Afkorten van planken

Voor het afkorten van planken wordt vaak een decoupeer- of cirkelzaag gebruikt. De planken dienen dan met de zichtzijde naar beneden gezaagd te worden om zo het decor niet te beschadigen. Maar er bestaan ook speciale zaagblaadjes voor laminaat. Deze hebben omgekeerde tandjes waardoor je het laminaat in plaats van op de kop, aan de zichtzijde kunt zagen! Hierdoor splintert het aan de onderkant.

Tip 5: Laminaat onder deurkozijnen

Wanneer je een deurkozijn inkort, is er ruimte om het laminaat eronder te schuiven. Maar het laminaat kan niet gekanteld worden om het in elkaar te schuiven. Je kan dit probleem verhelpen door de opstaande rand van het kliksysteem weg te schuren. Hierdoor kan je het dunne deel zonder te klikken in de gleuf schuiven.

overgangsprofiel
decoupeerzaaglaminaat
kozijn

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!