Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Veel voorkomende fouten bij het leggen van laminaat

Het leggen van een laminaatvloer is over het algemeen geen lastige klus. Wanneer je beschikt over kliklaminaat zijn de planken eenvoudig in elkaar te schuiven. Toch is het leg- en zaagwerk een lastige klus als je twee linker handen hebt. Daarnaast wordt de klus ook vaan onderschat of wordt er niet genoeg tijd voor genomen. Hierdoor kunnen er fouten ontstaan. Wij zetten een aantal veel voorkomende fouten op een rij, zodat je deze fouten kan voorkomen.

1. Het laminaat direct leggen na aankoop

Wanneer het laminaat in huis is wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk beginnen met het leggen van de vloer.  Dit is een grote fout. Laat het laminaat altijd de voorgeschreven tijd acclimatiseren. Wanneer je het laminaat niet laat acclimatiseren, kan de vloer niet wennen aan de temperatuurverschillen en de luchtvochtigheid. Na verloop van de tijd zal het laminaat dan bol gaan staan of komen de hoeken van de vloer omhoog. Dit omdat het laminaat bij verschillende temperaturen en luchtvochtigheid uitzet en krimpt. Laat het laminaat dus altijd acclimatiseren voordat je het gaat leggen

2. Niet voldoende tijd plannen

Vaak wordt het leggen van laminaat onderschat. Als je een beetje handig bent is een laminaatvloer leggen geen moeilijke klus. Toch kost een laminaatvloer leggen erg veel tijd en is er een hoop geduld voor nodig. Vooral de afwerking en plekken zoals hoeken en verwarmingsbuizen zijn lastige delen. Wanneer je niet voldoende tijd plant voor het leggen van jouw vloer, kan het zijn dat het afgeraffeld wordt en het eindresultaat minder mooi is. Het leggen van laminaat kan een aantal dagen duren, hierdoor moet je er ook voldoende tijd voor uittrekken voordat je meubels erin kunnen.

3. Onvoldoende krimp- en uitzetruimte

Hoewel een laminaatvloer minder werkt dan een echte houten vloer, krimpt het en zet het uit bij verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor moet je het laminaat altijd een aantal centimeter van de muur leggen. Wanneer je dit niet doet gaat het laminaat bol staan, komen hoeken omhoog of kan het zelfs knappen als de spanning tussen plank en de muur te groot wordt.

4. Een klusjesman inhuren in plaats van een professional

Ondanks een laminaatvloer gemakkelijk te leggen is, dient het wel netjes gedaan te worden. Klusjesmannen zijn goedkoper en dat maakt het vaak aantrekkelijk om aan te nemen. Wanneer het leggen of de afwerking slordig is, zie je deze problemen vaak pas na verloop van tijd. Een vloer ligt immers wel jarenlang in je woning en daar wil je natuurlijk ook trots op kunnen zijn. Zorg dus altijd dat een vloer zorgvuldig gelegd wordt, of verzeker jezelf van een mooi en zorgeloos resultaat door een professional in te huren. Bij Bebo Parket vindt je alleen ervaren vakmannen waardoor je altijd verzekerd bent van een mooi resultaat.

Neem altijd de tijd voor het leggen van een laminaatvloer. Laat je goed informeren over het zaagwerk en het afwerken van de gehele vloer voor een mooi resultaat. Bekijk ook onze pagina over tips bij het zelf leggen van laminaat. Zelf leggen van laminaat toch niet voor jou weggelegd? Neem dan contact op met Bebo Parket. Wij leggen iedere vloer geheel naar wens. Ook voor vragen en advies helpen onze medewerkers je graag.

afstandhouders
verwarmingsbuizen
leggen

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!