Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

How to kliklaminaat leggen

In deze blog lees je hoe je een kliklaminaat moet leggen, ook vind je hieronder tips waar je moet beginnen en wat de makkelijkste manier van leggen is. Ook lees je hieronder dat er verschil tussen de verschillende kliklaminaat vloeren. Dus lees de blog goed door en hopelijk heb je er wat aan.

Welke materialen heb ik nodig voor het leggen

Het leggen van een laminaat is op zichzelf niet heel moeilijk als je maar het juiste materiaal ervoor hebt liggen. Je moet denken aan een goede decoupeerzaag of een laminaat knipper, je hebt een goede rolmaat nodig en een winkelhaak en goede potlood en niet te vergeten een plinten knipper om de plinten af te werken. Houdt er ook rekening mee dat je afstand houders gebruikt om 1 cm van de kanten af te blijven. Als je al deze materialen hebt kun je beginnen met leggen van de vloer.

quick-step-eligna-eik-natuurvernist

Wat is de makkelijkste manier van laminaat leggen

Als je begint met leggen van een laminaat vloer zorg eerst dat de ondergrond goed vlak is door middel van de juiste ondervloer. Als de vloer vlak is begin je met de gladde kant van het laminaat bij een rechte muur te leggen. Je moet er rekening mee houden als je laminaat makkelijk wilt leggen dat je laminaat aan de juiste kant in klikt, dat is dus de kant waar het laminaat invalt. Je begint met leggen van het laminaat en je legt het laminaat gewoon baan voor baan in de lengte van je ruimte. Bijna elke stuk wat je afzaagt kun je aan de kopse kanten weer gebruiken voor aan het begin mits het een rechte stuk is en niet korter dan 15 cm. De rest van het leggen van laminaat spreekt voor zichzelf, je moet er rekening mee houden dat je ondergrond vlak is en dat je het laminaat goed in elkaar klikt.

De verschillende kliklaminaat vloeren

Als je een laminaat vloer koopt vraag dan aan de verkoper hoe de kopse kant van het laminaat eruitziet. Je hebt namelijk twee soorten kliksystemen bij een laminaatvloer daar moet je goed op letten. Je hebt namelijk een klik laminaat die aan de kopse kant van laminaat geen veersysteem in heeft zitten, dit laminaat kun je op twee manieren leggen. Of je moet het laminaat met een hamer aantikken of je legt een hele baan in een keer erin. Het andere kliksysteem is dat er aan de kopse kant wel een veersysteem zit, dit laminaat klik je plank voor plank zo in elkaar zonder problemen en zonder een hamer.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!