Geplaatst op: 9 september 2017

Je oude laminaat verwijderen

Zoals een laminaatvloer gelegd wordt, zo kun je de vloer ook verwijderen. Dit is ook een van de vele voordelen van laminaat. Op deze manier is de vloer gemakkelijk te verwijderen om te verhuizen of te vervangen bij schade.

Laminaat verwijderen

Een laminaatvloer bestaat uit vloerdelen. Elk laminaatdeel is voorzien van een mes en groefverbinding (het klik systeem). Koop je een laminaat van een goede kwaliteit dan is het kliksysteem zo sterk dat de vloer geschikt is voor hergebruik.

Als je oude laminaat vervangen wordt.

Als je laminaat versleten is of als je vloer schade heeft ondergaan door vocht, is de vloer niet mooi meer. Doordat de vloer zwevend is gelegd is deze wel eenvoudig te verwijderen. Haal bij waterschade ( link waterschade, bebo) ook de ondervloer eruit. Voor je een nieuwe vloer gaat plaatsen, moet de ondergrond helemaal droog zijn. Een laminaatplank kan ook beschadigen doordat er iets scherps en zwaars op valt of doordat er vlekken op zitten die niet meer te verwijderen zijn. Omdat de toplaag van kunststof is, zal een vlek link vlekken op laminaat)niet snel door deze laag dringen. Een hardnekkige vlek is op verschillende manieren te verwijderen. Als de toplaag al enige slijtage vertoont moet de laminaatplank eventueel vervangen worden.

Een laminaatdeel vervangen of repareren

Beschadigde delen kunnen vervangen worden of in sommige gevallen gerepareerd worden. Dit is echter een klus die je het beste aan de vakman kunt overlaten. De legservice van Bebo parket heeft specialisten in dienst die deze klus voor jou kunnen oplossen.

Hoe doe je dit zelf?

Wil je het laminaat verwijderen en weer hergebruiken? Haal de vloer dan voorzichtig uit elkaar.

  • Zorg dat de ruimte waar het laminaat ligt helemaal leeg is. Begin dan eerst met het weghalen van de plinten.
  • Begin met het verwijderen van vloerdelen aan één kant van de ruimte. Doordat de speelruimte minimaal is, kan het zijn dat de eerste weggehaalde rij schade krijgt. Dit is haast niet te voorkomen. Daarna heb je meer werkruimte. Je kunt de vloerdelen als het ware uit de mes en groef verbinding klikken.
  •  Het beste kun je een hele lengte aan laminaatdelen er uithalen door de rij iets op te wippen. Daarna haal je de kopse kanten uit elkaar. Zo ga je verder. Gebruik geen hamer of ander gereedschap, want hierdoor ontstaan er ook beschadigingen. Het is van groot belang dat bij hergebruik alle klik systemen intact blijven.

Laminaat van goed kwaliteit kopen?

Bij Bebo Parket vind je veel laminaatvloeren die door het goede klik systeem ook weer eenvoudig te
verwijderen zijn. Er is een ruimte keuze in diverse kwaliteiten en uitvoeringen en dat tegen de laagste
prijzen. Er wordt laminaat verkocht van de beste kwaliteit. Geschikt voor licht, normaal of intensief
gebruik. Zo vind je er ook een vloer die helemaal naar jouw wens is. Voor vragen kun je ook bellen
0546-750238 of mail naar info@beboparket.nl