Geplaatst op: 20 november 2017

Je trap bekleden met laminaat.

Past je trap niet meer bij je nieuwe vloer, of is deze dusdanig versleten, dan kun je natuurlijk overwegen om een nieuwe te laten plaatsen. Maar de beste oplossing, en bovendien de goedkoopste, is om de trap te bekleden met laminaat. Op die manier geef je de trap een prachtige houtlook. Kies voor een uitstraling die bij de rest van je interieur past, en er ontstaat een prachtig geheel. Een trap bekleden met laminaat heeft veel voordelen ten opzichte van tapijt of hout. Verder is het een klus die binnen één dag klaar is.

Welk trap laminaat is hier geschikt voor?

Laminaat met de hardste toplaag is het meest slijtvast. Op een trap worden voeten altijd op een ‘stotende’ manier neergezet. Daarnaast loop je ook steeds in hetzelfde spoor. De slijtvastheid van laminaat is daarom erg belangrijk. Ook moet u opletten dat het gekozen trap laminaat voorzien is van een antislip laag, om uitglijden te voorkomen. Bent u een ervaren klusser? Dan kunt u zelf traptreden en stootborden maken van hetzelfde laminaat dat u op de vloer hebt gelegd. Deze klus vergt meer tijd, omdat de treden ook moeten worden afgewerkt met antislip trapneuzen (hoekprofielen). Echter is dit wel de goedkoopste oplossing. De trapprofielen bestaan uit metaal met een antislip ring.

Welke soorten zijn er?

Kies je voor complete overzettreden met dezelfde stootborden of contrasterende stootborden? Deze traprenovatie kan door een vakman gedaan worden of kun je ook zelf doen. Bebo traprenovatie kan dit binnen één dag realiseren.

Ben je een ervaren klusser? Dan kun je ook zelf traptreden en stootborden maken van hetzelfde laminaat dat je ook op de vloer hebt gelegd. Deze klus vergt wel meer tijd omdat de treden ook nog eens afgewerkt moeten worden met antislip trapneuzen (hoekprofielen). Dit is wel de goedkoopste oplossing. De trapprofielen bestaan uit metaal met een antislip strip.

Waarom een trap bekleden met laminaat?

  • De trap krijgt weer een hele nieuwe uitstraling, zonder een ingrijpende verbouwing.
  • Laminaat is er in veel designs en kwaliteiten te koop.
  • Laminaat is één van de goedkoopste soorten trapbekleding.
  • Het is een bijzonder onderhoudsvriendelijk materiaal.
  • Het heeft de uitstraling van een echte houten vloer maar is al kant en klaar afgewerkt.
  • Na de traprenovatie is de trap meteen weer beloopbaar.
  • Een trap bekleden met laminaat is door Bebo traprenovatie binnen een dag te doen.

Waar moet je op letten:

Let erop dat het laminaat dat je gebruikt voor het bekleden van de trap voorzien is van een antislip laag. Ga je laminaat gebruiken dat je ook op de vloer hebt gelegd, zorg dan dat de hoekprofielen, waar je de trap mee afwerkt, antislip zijn. Naast het juiste laminaat heb je ook een goede montagekit nodig, want je wilt niet dat het laminaat los komt te liggen.

Hoe ga je te werk?

  • Laat je de trap door een vakman bekleden, zorg dan dat de trap vrij is van oude lijmresten. Maak de trap vetvrij en behandel de trap eventueel voor met een hechtprimer. Zo kan er meteen aan de renovatie worden begonnen.
  • Ga je de trap zelf bekleden, zorg dan dat je alle materialen en gereedschap bij de hand hebt. Denk bijvoorbeeld aan een trapspin, rolmaat, potlood en liniaal, goede montagekit en hand- of decoupeerzaag.

Waar koop ik laminaat geschikt voor trapbekleding.

Zoek je een prachtig laminaat voor de vloer en de trap, kom dan naar Bebo Parket. Hier vind je een ruim assortiment laminaat, en dat allemaal tegen de laagste prijs. Op onze voorpagina zie je welke prijsknallers er deze week zijn.

Laminaat, geschikt voor trapbekleding vind je in diverse houtlooks met een antislip toplaag. Naast de uitgebreide collectie laminaatvloeren, kan Bebo Parket ook jouw trap bekleden met laminaat. Binnen één dag is je trap weer als nieuw.

Wil je meer informatie over het bekleden van je trap met laminaat, neem dan contact op met Bebo Parket. Dit kan via de mail of telefonisch. info@beboparket.nl of 0546-750238.

 

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket