Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Deze week GRATIS tanken bij BeBo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Laminaat in de keuken

Een laminaatvloer in de keuken… is dat wel zo’n goed idee? Veel mensen vinden het mooi als een laminaatvloer vanuit de woonkamer doorloopt in de keuken. Sommige woningen geven weinig andere opties. In dit geval is het de meest praktische mogelijkheid om het laminaat door te laten lopen naar de keuken. Het antwoord op de vraag ‘is laminaat geschikt voor in de keuken?’ Vind je in deze blog.

laminaatkeuken

Laminaat voor je keuken uitkiezen

Deze vraag is eigenlijk vrij snel beantwoord. Ja, laminaat is geschikt voor in de keuken mits het aan de juiste eisen voldoet! Hoe kies je de juiste laminaatvloer? We zullen je een handje helpen door een aantal aandachtspunten op te stellen, waar je op moet letten bij het uitkiezen voor laminaat, wat geschikt is voor zowel in de woonkamer als in de keuken:

  • Gebruiksklasse/ levensduur
  • Goede toplaag
  • Krasvast
  • Stevige kernplaat (HDF)
  • Waterbestendig

Het belang van sterk laminaat

Allereerst is het belangrijk dat je kijkt naar de gebruiksklasse van een laminaatvloer. Hoe hoger de gebruiksklasse, hoe steviger de vloer meestal is en dat betekend tegelijkertijd dat het laminaat ook langer mee gaat. Een laminaatvloer in een keukenruimte heeft veel te voortduren, waardoor gebruiksklasse en levensduur belangrijke aandachtspunten zijn. Je zult vast begrijpen dat een goede toplaag hier ook aan mee werkt. Hoe harder de toplaag, des te hoger de slijtklasse én dus de gebruiksmogelijkheid. Beschikt het laminaat over een stevige kernplaat? Dan is het geen probleem als je per ongeluk een glas of pan op de vloer laat vallen. Het laminaat is hier goed tegen bestand.

Vochtbestendig laminaat is een must

Als laatste één van de belangrijkste punten, namelijk dat het laminaat waterbestendig moet zijn. Laat je geen leeg, maar een vol glas vallen? Ongelukjes kunnen gebeuren. Gelukkig is dat geen probleem als je laminaatvloer waterbestendig is. Het zal niet krom trekken of lelijk worden. Ook dient een keukenvloer vaker gereinigd te worden door bijvoorbeeld vet en etensresten van het koken. Als je beschikt over waterbestendig laminaat kan je de vloer zo vaak schoonmaken als je zelf wenst.

Laminaat in bijkeuken

Kies je dus voor een waterbestendig laminaat, dan kun je dit ook doortrekken naar de bijkeuken. Dit laminaat is bestand tegen de inloop van werkschoenen en laarzen. De extra harde toplaag is  bijzonder krasvast, dus het laminaat kan tegen een stootje. Een goede droog/schoonloopmat is natuurlijk altijd belangrijk bij de buitendeur, want anders loop je het vuil door de hele woning.

Kies dus gerust voor laminaat in de keuken en bijkeuken. Als het laminaat aan de bovenstaande eisen voldoet, kan je zorgeloos laminaat in deze ruimtes leggen. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar kan nét zo praktisch zijn als een tegelvloer. En vergeleken met een tegelvloer is laminaat een betaalbaarder alternatief en kun je deze vloer zelf gemakkelijk leggen. Ideaal!

keuken laminaat
pvc laminaat in de keuken

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!