Geplaatst op: 20 juni 2016

Laminaat in de keuken

Een laminaatvloer in de keuken… is dat wel zo’n goed idee? Veel mensen vinden het mooi als een laminaatvloer vanuit de woonkamer doorloopt in de keuken. Sommige woningen geven weinig andere opties, en in zo’n geval is de meest praktische mogelijkheid om het laminaat door te laten lopen naar de keuken. Het antwoord op de vraag ‘is laminaat geschikt voor in de keuken?’ vind je in deze tekst!

laminaat voor je keuken uitkiezen

Deze vraag is eigenlijk vrij snel beantwoord. Ja, laminaat is geschikt voor in de keuken, mits het aan de juiste eisen voldoet! Hoe kies je de juiste laminaatvloer? We zullen je een handje helpen door een aantal aandachtspunten op te stellen, waar je op moet letten bij het uitkiezen voor laminaat, wat geschikt is voor zowel in de woonkamer als in de keuken:

  • Gebruiksklasse/ levensduur
  • Goede toplaag
  • Krasvast
  • Stevige kernplaat (HDF)
  • Waterbestendig

Het belang van sterk laminaat

Als eerst is het belangrijk dat je kijkt naar de gebruiksklasse van een laminaatvloer. Hoe hoger de gebruiksklasse, hoe steviger de vloer meestal is en dat betekend tegelijkertijd dat het laminaat ook langer mee gaat. Een laminaatvloer in een keukenruimte heeft veel te voortduren waardoor gebruiksklasse en levensduur belangrijke aandachtspunten zijn. Je zult vast begrijpen dat een goede toplaag hier ook aan mee werkt. Hoe harder de toplaag, des te hoger de slijtklasse én dus de gebruiksmogelijkheid. Beschikt het laminaat over een stevige kernplaat, dan is het geen probleem als je per ongeluk een glas of pan op de vloer laat vallen. Het laminaat is hier goed tegen bestand.

Vochtbestendig laminaat is een must

Als aller laatst, één van de belangrijkste punten, is dat het laminaat waterbestendig is. Laat je geen leeg, maar een vol glas vallen? Ongelukjes kunnen gebeuren. Gelukkig is dat geen probleem als je laminaatvloer waterbestendig is. Het zal niet krom trekken of lelijk worden. Tevens dient een keukenvloer vaker gereinigd te worden door bijvoorbeeld vet en etensresten van het koken. Als je beschikt over waterbestendig laminaat kan je de vloer zo vaak schoonmaken als je zelf wenst.

Kies dus gerust voor laminaat in de keuken! Als het laminaat aan de bovenstaande eisen voldoet, kan je zorgeloos laminaat in de keuken leggen. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar kan nét zo praktisch zijn als een tegelvloer!

keuken laminaat
pvc laminaat in de keuken
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket