Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Deze week GRATIS tanken bij BeBo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Kun je een laminaat op een vloerbedekking leggen?

Je denkt misschien dat vloerbedekking een goede ondervloer voor laminaat is. Toch raden wij het af om laminaat over vloerbedekking te leggen. Het scheelt je misschien veel werk en geld, maar toch is het niet verstandig. Om je nieuwe laminaat zo lang mogelijk mooi te houden, kun je het beste gebruik maken van een stabiliserende ondervloer. In deze blog vind je hier meer informatie over.

Waarom moet je een ondervloer gebruiken bij het leggen van laminaat?

Een ondervloer beschermt de laminaatvloer en bovendien geeft het stabiliteit. Daarnaast werkt een ondervloer isolerend wat betreft vocht en temperatuur. Wij verkopen diverse ondervloeren. Zodoende is er voor elke situatie de juiste oplossing. Onze verkopers kunnen je hierbij helpen.

laminaat op vloerbedekking

Wat zijn de voordelen van een ondervloer onder laminaat?

Ten eerste is het laminaat veel gemakkelijker te leggen. In tegenstelling tot vloerbedekking werk je op een volledig egale ondergrond. Dit is van groot belang voor de levensduur van je nieuwe vloer. Een ondervloer zorgt op een benedenverdieping dat je geen last hebt van optrekkend kou en vocht. Daarbij dempt een ondervloer het contactgeluid in de ruimte. Een ondervloer dempt het loopgeluid op een bovenverdieping, zodat je beneden veel minder geluiden van boven hoort. Zwevend leggen van laminaat en een gecertificeerde ondervloer dempen het geluid in een appartement of flat.

Waarom kan de oude vloerbedekking niet als ondervloer gebruikt worden?

Vloerbedekking heeft te veel veerkracht. Leg je hier een laminaat op, dan zal de vloer snel stukgelopen worden. Het laminaat heeft geen stabiele ondergrond, maar een verende ondergrond. Daarnaast zal in de oude vloerbedekking altijd vuil en stof achterblijven. Dit kan op den duur gaan stinken. Een vloerbedekking is een stofnest, waar huisstofmijt in voor kan komen.

Hoe leg je een laminaatvloer zodat deze mooi blijft liggen?

Een laminaat is eenvoudig te leggen. Op elke verpakking vind je een duidelijke leginstructie. Het is wel van groot belang om gebruik te maken van een geschikte ondervloer. Laminaat werk je netjes af door het monteren van plinten. Op onze site vind je duidelijke leginstructies voor laminaat.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!