Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Laminaat leggen

Zoek je een vloer die gemakkelijk te onderhouden is en een warme uitstraling heeft? Dan is een laminaatvloer echt iets voor je. Er zijn verschillende types laminaat. Hoe je een vloer moet leggen is dus afhankelijk van het soort laminaat. Maar welke laminaat je ook gaat uitkiezen, het leggen zal niet ingewikkeld zijn en is zo klaar. Het is wel belangrijk dat je altijd voor het leggen even de leg instructies leest. Laminaat is gemakkelijk schoon te maken.

Wat u moet doen voor u begint met leggen

Het laminaat moet minstens 2 dagen, dus 48 uur geacclimatiseerd worden in de kamer waar de vloer komt. Leg de pakken neer op minimaal 50 cm van de muur. Let daarbij op dat je de pakken niet schuin tegen de muur zet, maar gewoon plat op de grond. Hiermee voorkom je dat de planken niet krom gaan trekken.

Voorbereidingen

Voordat je het laminaat legt is het noodzakelijk dat de ondervloer goed ligt. De ondervloer speelt een rol bij de levensduur van het laminaat en dus ook het plezier wat je er van hebt. Als je vloer gaat verlijmen is een ondervloer niet nodig in alle andere gevallen wel. Bij het kiezen van een ondervloer moet je altijd op vier punten letten:

  • Vochtdichtheid
  • Egaliserend vermogen
  • Warmte-isolatie
  • Mate van geluidsdemping

Als u gaat leggen, begin dan in een hoek

Dit is veel gemakkelijker dan wanneer je ergens in het midden van de zijkant begint. Door in een hoek te beginnen kom je uiteindelijk beter uit met de planken.

Hoe zaag je een plank?

Om een laminaatplank te zagen kun je verschillende soorten zagen gebruiken. Gebruik je een handzaag zorg er dan voor dat de houtstructuur kant naar boven ligt. Bij het zagen met een decoupeerzaag is het juist andersom, dan leg je de houtstructuur naar onder.

Tip: om je laminaatvloer schoon te houden kun je het beste een zachte borstel gebruiken op je stofzuiger. Wil je laminaat afnemen, doe dat dan met een vochtige doek. Maak deze niet te nat.

laminaat vloer

Springend verband

Als u met de tweede baan met planken begint, begin dan met het afgezaagde deel van de laatste plank van de eerste rij. Hierdoor liggen de naden in de banen niet steeds op dezelfde hoogte en verspringen ze onderling. Let daarbij wel op dat het eerste deel niet korter is dan 30 cm. Indien hij korter is, zaag dan een stuk van een nieuwe plank en gebruik deze als eerste deel van de tweede rij.

Kliklaminaat met verschillende legsystemen

Er zijn twee verschillende soorten laminaat, namelijk kliklaminaat en snelkliksysteem. Bij kliklaminaat klik je de planken met de lange zijden in elkaar onder een hoek van 45 graden. Vervolgens schuif je de kopse kant tegen elkaar en klik je ze vast. Je kunt ze zacht aantikken met een hamer om de planken goed op elkaar aan te laten sluiten. Bij een snelkliksysteem heeft u geen hamer nodig. Ook hoeft u niet met de hand tegen de planken te slaan om ze aan elkaar vast te maken. Doet u dit wel dan kan het zijn dat het kliksysteem kapot gaat.

Hoe moet je afwerken bij leidingen

Het kan zijn dat u te maken krijgt met leidingen die dwars door een plank moeten. Dit kunt u als volgt oplossen. Zaag de plank door op dezelfde hoogte als het middelpunt van de leiding. De plank wordt dus doormidden gezaagd. Teken op de plank op zowel de ene plank als de andere plank de halve diameter van de leiding af. Daarna zaag je ze uit en leg je de planken op de grond.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!