Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Hoe repareer ik laminaat?

Je hebt een mooie laminaatvloer, en wilt die natuurlijk ook zo lang mogelijk mooi houden. Je onderhoud de vloer goed, maar er kan altijd een ongelukje gebeuren, waardoor je laminaat beschadigd raakt.  Er zijn veel beschadigingen die eenvoudig verholpen kunnen worden. Maar als de beschadiging dermate is, dat de toplaag en de print zijn beschadigd, dan is reparatie niet mogelijk.

Echter de afwerklaag is tegenwoordig zo sterk dat de vloer wel tegen een stootje kan. De toplaag bestaat uit een kunststoflaag die nagenoeg onslijtbaar is. Heb je toch last van beschadiging op het laminaat? In deze blog vertellen we je hoe je laminaat repareert.

Hoe voorkom en behandel je krassen?

Door regelmatig onderhoud, zoals stofzuigen, voorkom je al heel veel krassen. Ook goede inloopmatten bij de buitendeuren houden al veel inlopend vuil tegen. Inlopend zand en kleine steentjes zijn de grootste boosdoener wat betreft krassen op de vloer. Kleine krasje kun je minder zichtbaar maken door je laminaat met een polish te behandelen.

Hoe werk je strepen weg?

Strepen van schoenen en bureaustoelen kun je met een wit vlakgum wegwerken. Let er wel op dat er geen schuurmiddel in het gum zit. Zijn de strepen hardnekkig, probeer het dan met een schuursponsje en de laminaatreiniger van Bebo Parket. Schuur niet te hardnekkig, want dan beschadig je de toplaag.

Strepen van schoenen en bureaustoelen kun je met een wit vlakgum wegwerken. Let er wel op dat er geen schuurmiddel in het gum zit. Zijn de strepen hardnekkig, probeer het dan met een schuursponsje en de laminaatreiniger van Bebo Parket. Schuur niet te hardnekkig, want dan beschadig je de toplaag.

Wat te doen bij vlekken?

De meeste vlekken kun je met de laminaatreiniger en een lichtvochtige dweil snel wegwerken.

Kleine beschadigingen herstellen

Er zijn speciale reparatie sets te koop voor laminaat. Een reparatie set bestaat uit een smeltapparaatje en enkele harde wasstaafjes. Gebruik een kleur wasstaafje, passend bij het laminaat. Je smelt de was op de beschadiging. Na droging kun je met de zijkant van de smelter de overtollige was verwijderen. De toplaag wordt zo weer egaal. De wasstaafjes kun je ook onderling mengen, zodat er de juiste kleur ontstaat.

Ook onze parketteurs kunnen dit voor je doen. Zo weet je zeker dat het goed komt.

laminaat repareren

Grote beschadigingen repareren

Als een laminaatplank zo zwaar beschadigd is dat zowel de toplaag als de print stuk zijn, dan kun je dit niet meer repareren. De simpelste oplossing is om de beschadiging te camoufleren met een kleed of meubelstuk. Je kunt de beschadigde plank ook vervangen. Ligt de beschadigde plank midden in de ruimte dan kun je dit het beste aan een expert over laten. Onze parketteurs kunnen deze klus wel voor je klaren. De oude plank wordt er als het ware uit gezaagd, en de nieuwe plank wordt met de zaag weer passend gemaakt. De nieuwe plank wordt op zijn plaats verlijmd.

Jouw laminaat laten repareren door Bebo Parket

Wil je de beschadiging toch door een professional laten repareren, neem dan contact op met Bebo Parket. Wij regelen dat je vloer met de grootste zorg gerepareerd wordt. Je kunt telefonisch contact (0546-750238) op nemen of een mail sturen naar info@beboparket.nl.

laminaat repareren 1

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!