Geplaatst op: 15 januari 2017

Laminaat snijden of zagen?

Laminaat kan op verschillende manieren en met verschillende technieken op maat gemaakt worden. Bij het zagen van een plank wil je natuurlijk het liefst dat de plank mooi en netjes blijft. Daarom is het belangrijk dat je een zaag kiest die jou perfect bij de juiste werkzaamheden kan helpen. Hieronder zijn manieren voor het zagen en snijden van laminaat te lezen, die je op weg kunnen helpen bij het leggen van jouw laminaatvloer.

Laminaatsnijder

Met een laminaatsnijder zijn planken eenvoudig op maat te snijden zonder dat je batterijen, elektriciteit of een werkbank nodig hebt. Het voordeel van een laminaatsnijder is dat er geen stof vrij komt bij het snijden van je laminaat. Daarnaast heb je direct de perfecte snede, zonder dat de toplaag beschadigd.

Laminaat handzaag

Laminaat op maat maken met een handzaag is een voordelig alternatief voor het zagen van het laminaat. We adviseren het laminaat met een kwalitatieve zaag te zagen, zodat de toplaag niet beschadigd. Er bestaat ook een laminaatzaag speciaal voor het zagen van laminaat. Deze laminaat handzaag lijkt op een normale handzaag, maar geeft meer stabiliteit omdat het blad breder is. Als je ervoor kiest om één van deze zagen te gebruiken, zorg er dan voor dat de kant van de houtstructuur boven ligt. Hierdoor blijft de toplaag het mooist.

Laminaat afkortzaag

Een afkortzaag is handig voor langere sneden. Je kan het goed gebruiken wanneer je lange stukken moet zagen. Een afkortzaag kan goed recht afzagen en is tevens ook geschikt voor het zagen van hoeken, waardoor hij ook wel verstekzaag wordt genoemd. Het voordeel van een afkortzaag is dat het licht in gebruik is en planken recht kan afzagen.

Laminaat decoupeerzaag

Met een decoupeerzaag kan je niet alleen planken recht afzagen, maar je kan er ook bochten mee zagen. Daarom is deze zaag altijd handig om erbij te hebben. Hiermee kan je bijvoorbeeld ruimte uit de plank wegzagen wat langs de verwarmingsbuizen moet worden gelegd. Zorg ervoor dat je bij het zagen met een decoupeerzaag de laminaatplank altijd ondersteboven legt. Dan versplintert de toplaag niet. Als je een speciale laminaatdecoupeerzaag gebruikt, hoeft dit niet.

Afkortzaag vloeren
Bel naar onze fabriek!
Neem contact met ons op!