Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Laminaat verven, kan dat?

Elke laminaatvloer heeft een bepaalde levensduur. Bij een goed onderhoud is deze levensduur haalbaar. Op den duur zal de toplaag van het laminaat er toch afslijten, zodat de vloer vatbaarder is voor vuil en vocht en de print zal hierdoor ook slijten. Kortom: de vloer oogt niet mooi meer. Het is dan tijd om te overwegen om eventueel een nieuwe vloer te kopen.  Als je budget niet toereikend is, dan moet er een andere oplossing bedacht worden. Wat te denken van een plaatselijke renovatie of je laminaatvloer verven?

laminaat verven kan dat

Laminaatvloer verven

Heb je een laminaatvloer die wat kleur betreft absoluut niet meer bij je interieur past. Dan kun je de vloer verven. Het resultaat is wel de moeite van proberen waard. Het is een tijdrovende klus, waar je wel handig voor moet zijn.

TIP: Bij Bebo Parket vind je wekelijks weer hele scherpe aanbiedingen van laminaat. Zo heb je voor nog geen €5,00m2 al een hele nieuwe laminaatvloer met ondervloer en plint in heel trendy kleuren. Zo zie je dat je met een klein budget bij Bebo Parket wel een nieuwe vloer kunt kopen.

Werkwijze van het verven van een laminaatvloer.

Veel laminaatvloeren hebben een voelbare structuur in de toplaag. Dit geeft een schitterend resultaat na het verven. Vloeren met een houtprint bijvoorbeeld, hebben vaak een voelbare nerfstructuur in de toplaag. Deze blijft na het verven zichtbaar, zodat je de uitstraling krijgt van een geschilderde houten vloer. Bij een goede schilderswinkel, kun je de benodigde verf en afwerklak kopen. Hier kunnen ze je ook de werkwijze uitleggen. Vaak wordt er ook geadviseerd om eerst een primer aan te brengen voor een optimale hechting van de verf. Maak de vloer voor je begint helemaal stof, vetvrij en droog. Begin hierna met het aanbrengen van de primer. Daarna verf je de vloer zoals je dan aangegeven is. Werk de vloer af met een speciale vloerlak. Deze zorgt ervoor dat de vloer kras vast wordt. Houd de aan de droogtijd van de verflagen. Een uitgeharde vloer is slijtvaster.

laminaat verven kan dat 1

Hoe houd je de vloer lang mooi?

Nadat je de vloer geverfd hebt en deze goed uitgehard is, kun je de meubels weer op de plaats zetten. Controleer eerst of de meubelpoten nog voldoende beschermd zijn. Denk hierbij aan viltplaat of viltdoppen. Dit voorkomt krassen op je vloer. Heb je een vloerkleed, wacht dan nog even enkele weken om deze weer te gebruiken. Op die manier kan de vloer nog even goed uitharden. Regelmatig stofzuigen (met een borstelmond) voorkomt overmatig krassen op je vloer. Binnengelopen zand en kleine steentjes veroorzaken snel krassen op de vloer.  De geverfde laminaatvloer kan licht vochtig gedweild worden met een mild schoonmaakproduct.

Goedkope laminaatvloeren voor elk interieur.

Zie je het niet zitten, je oude laminaatvloer te verven? Ga dan naar Bebo Parket. Voor elk budget en ieder interieur vind je hier wel een mooie laminaatvloer.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!