Geplaatst op: 9 juli 2018

Laminaat voor de woonkamer

Zoek je een vloer met een houtlook die simpel is in onderhoud? Een vloer die jarenlang mooi blijft? Kies dan voor laminaat! Door de steeds betere technieken wat plinten betreft is laminaat met een houtlook nauwelijks meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Ook tegellaminaat heeft hierdoor een heel realistische uitstraling gekregen. Natuurlijk is een geprofileerde toplaag de finishing touch. In deze blog zal ik meer uitleg geven over laminaat dat geschikt is voor de woonkamer.

Waar let je op bij de aankoop van laminaat voor de woonkamer?

Natuurlijk kijk je eerst naar wat het beste bij je smaak en interieur past. Maar het is veel belangrijker of de vloer geschikt is voor de woonkamer. De kwaliteit moet namelijk overeenkomen met het gebruik en je leefstijl.

laminaat voor de woonkamer

Welk laminaat is hiervoor geschikt?

De kwaliteit wordt uitgedrukt in klassen. Op elke verpakking staat dit dan ook vermeld. De dikte van de vloer en het materiaal bepalen de kwaliteit. Zo is er een klasse voor licht gebruik (21/31) voor zowel thuis als ook commercieel. Verder voor gemiddeld gebruik (22/32) en intensief gebruik (23/33). Op de verpakking zie je hiervoor een afbeelding met een klasse nummer staan. Naast de gebruikersklasse staat er ook nog een AC nummer. Hoe hoger het nummer des te beter de slijtvastheid van de toplaag is. Zoek dus voor een woonkamer een laminaat van gebruiksklasse 32 met een slijtvastheid van AC4.

Wat ben je nog meer nodig?

Laminaat moet op een bijpassende ondervloer gelegd worden. De ondervloer zorgt voor isolatie, vochtwering, geluidsdemping en egalisatie. Er zijn dus verschillende soorten ondervloeren te koop. Uiteraard moet de vloer ook afgewerkt worden met plinten. Deze zijn te koop als plakplint of als staand plint. Kies wat je mooi vind.

TIP: Je hebt altijd platte plinten nodig om de vloer af te werken bij deuren, stijlen en verdere dorpels!

Kun je dit zelf leggen?

Laminaat is voorzien van een kliksysteem, zodat de planken eenvoudig aan elkaar verbonden kunnen worden. Daarom is het leggen vrij eenvoudig. Uitleg over de manier van leggen vind je in elke verpakking en er zijn ook veel filmpjes te bekijken hierover op internet. Laminaat doorleggen in aangrenzende ruimtes wil je de de hele benedenverdieping doorlopend bekleden met een laminaat, dan kan dat. Dit is wel weer afhankelijk van de kwaliteit. Is het te leggen oppervlak langer dan 13meter? Gebruik dan overgangsprofielen. Deze profielen worden vaak onder een deur aangebracht.

Waar koop je laminaat voor de woonkamer?

Bebo Parket heeft een groot assortiment laminaat dat geschikt is voor een woonkamer en andere ruimtes in je woning. Er zijn wekelijks weer bijzonder scherpe aanbiedingen van grote partijen. Daarnaast zijn de combinatie aanbiedingen en de all-in aanbiedingen heel interessant. Zo is er al laminaat met ondervloer en met plint voor nog geen €5,00 per m2.

laminaat voor de woonkamer

Wie kan de vloer voor je leggen?

Bebo Parket beschikt over een legservice. Deze legservice beschikt over diverse ervaren leggers die de vloer vakkundig in je woning legt. Voor meer informatie hierover kun je bellen naar 0546-750238 of mailen naar info@beboparket.nl