Geplaatst op: 20 juni 2017

Vinyl of laminaat: hoe maak je de juiste keuze?

Kiest u voor vinyl of voor laminaat allebei hebben ze voor en nadelen. het voordeel is van een vinyl vloer dat het uit 1 stuk bestaat en dat het daardoor water bestendiger is. Laminaat zijn aparte planken die u stuk voor stuk in elkaar klikt met een makkelijke kliksysteem. Het nadeel van laminaat is dat u wel op moet passen met vochtigheid. Het nadeel van een vinyl vloer is dat de vloer een veel minder harde toplaag heeft deze slijt sneller en deukt sneller in.

Wat is een Vinyl of laminaat vloer

Vinyl is een vloerbedekking van kunststof die verkrijgbaar is op rollen van 2 of 4 meter. Deze rollen hebben een slijtlaag, deze slijtlaag is wel velen malen minder dan bijvoorbeeld die van een laminaatvloer. De hardheid van vinyl is ook minder dan die van laminaat, wanneer er zwaar meubilair op komt dan kunnen de afdrukken van de potten in het vinyl komen te staan, dit is bij laminaat niet het geval. Vinyl is een kunststof waardoor dit wel een heel geluiddempende vloer is, een laminaatvloer heeft een hardere toplaag daardoor tikt de vloer meer. Laminaat is een kunststof toplaag met een mdf of een hdf kliksysteem.

Soorten vinyl en laminaat

Wij hebben een grote collectie laminaat en vinyl vloeren. Van laminaat hebben wij verschillende keuzes uit diktes en kwaliteit vloeren, het zelfde geldt voor de vinyl vloeren. Als u meer informatie wilt van de vinyl vloeren kunt u op deze link klikken en kunt u onze assortiment bekijken ”Bebo vinyl”. Wij hebben meer dan 100 soorten laminaat vloeren in onze assortiment zitten van wit tot grijs tot bruin tot donkere laminaat kleuren. Als je bij ons langskomt

 

 

 

vinyl
Vinyl laminaat