Geplaatst op: 19 juni 2017

Waarop leg ik laminaat?

Je kunt op verschillende ondergronden laminaat vloeren leggen. Hieronder vind je verschillende tips waarop je wel een laminaat vloer kan leggen en waarop niet. Uiteindelijk blijft het je eigen risico waarop je het laminaat legt. Houdt er wel rekening mee als je niet de juiste ondergrond gebruikt de garantie van het laminaat vervalt.

Laminaat op laminaat leggen

Laminaat op laminaat leggen raden wij af om dit te doen. Waarom? wanneer je laminaat op laminaat legt maak je gebruik van 2 zwevende vloeren op elkaar. Wat je krijgt is dat de vloer mee kans heeft om te bewegen en je dus al kans maakt met enkele weken dat je vloer zo uit elkaar ligt. Je maakt het klik systeem kapot en je kunt een nieuwe vloer aanschaffen. Dus kijk eerst goed hoe je ondervloer is en zorg dat het een enkele ondervloer is waarop je het laminaat goed kan leggen.

Laminaat op vloerbedekking

Wij raden het af om je laminaat op vloerbedekking te leggen. Wanneer je vloerbedekking hebt gaan hier veel bacteriën en schimmels in zitten. Wanneer je er iets bovenop gaat leggen wordt je vloerbedekking afgesloten. Hierdoor bestaat de kans dat de bacteriën en schimmels aan het werk gaan en je vloerbedekking op gaan eten. Je merkt het wanneer het in huis ineens heel muf gaat ruiken en gaat stinken als een dood dier. Ook voor het laminaat is het niet goed. Er bestaat de kans dat het laminaat ook uit elkaar gaat en je het binnen enkele weken kapot loopt.

Laminaat op beton leggen

Als je betonvloer egaal is en je de juiste ondervloer gebruikt is het geen enkel probleem. Ook als je huis vloerverwarming bevat is het leggen van laminaat geen probleem op je betonvloer. Vraag wel even aan de verkoper of het laminaat op vloerverwarming kan en ervoor geschikt is. Zorg als je het laminaat op je betonvloer gaat leggen dat je betonvloer stofvrij is een schoon genoeg is om je laminaat daarop te leggen.

Laminaat op hout leggen

Een laminaat vloer kan je op een houten ondergrond leggen met de juiste ondervloer eronder. Let wel op dat je ondergrond egaal genoeg. In sommige gevallen dien je eerst met een houten plaat de ondergrond uit te vlakken bijv. spaanplaat of underlayment. Je kunt bij een houten ondergrond elke dikte van laminaat gebruiken als je maar zorgt dat de vloer vlak genoeg is en niet veert. Wij raden je aan om aan de verkoper te vertellen wat je situatie hierin is hij of zij kan je dan de juiste ondervloer adviseren.