Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Deze week GRATIS tanken bij BeBo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Wat is een laminaatvloer?

Laminaat valt onder de noemer harde vloeren, evenals houten vloeren, tegels en plavuizen. Laminaat is nog steeds de snelst groeiende productgroep. Dit komt onder andere door de steeds meer geavanceerdere uitvoeringen wat betref de toepassingen.

De toplaag van laminaat

De uitstraling van deze vloeren is zo perfect dat het verschil tussen laminaat en hout of natuursteen bijna niet meer te zien is. Door de vele voordelen van laminaat ten opzichte van houten vloeren of vloeren van natuursteen geven de doorslag om voor deze vloeren te kiezen. Denk hierbij onder andere aan het onderhoud.

Laminaat is te koop als een egale vloer maar ook met een vellingskant (v-groef). Vloerdelen met een vellingskant ogen natuurlijker en eventuele onregelmatigheden in de toplaag komen ook natuurlijker over.  De vellingskant kan twee- of vierzijdig zijn, ze worden afgewerkt met een bepaalde kleur of worden in dezelfde persing als de toplaag meegenomen. Diepe v-groeven kunnen ook afgewerkt worden met een aparte melamine laag. Deze afwerkingen beïnvloeden natuurlijk ook de kwaliteit en duurzaamheid van de vloer. Zo zal een laminaatvloer met een toplaag die in één persing wordt afgewerkt veel duurzamer zijn.

Laminaatvloeren zijn te koop in veel uitvoeringen, denk hierbij aan de realistische houtprint of  een natuursteendesign. Verder is er ook nog een groot assortiment met fantasiedecor, veel trendgevoelige vloeren en laminaatvloeren voor kinderkamers, speels of abstract. Laminaatvloeren worden in verschillende formaten geproduceerd, afhankelijk van de afwerking. Laminaatvloeren met een natuursteen look hebben vaak ook een tegelformaat. Vloeren met een houtdesign worden in diverse afmetingen verkocht. Zo zijn er brede en extra lange delen, maar ook lamelformaten. De lamellen worden vaak in visgraat of Hongaarse punt gelegd.

De verschillende kwaliteiten van een laminaatvloer

De kwaliteitsaanduiding van laminaat wordt aangegeven door de gebruikersklasse. Deze gebruikersklasse wordt aan elk laminaatsoort toegekend. Door uitvoering testen wordt de klasse bepaald. De meest gangbare kwaliteitsklassen zijn 23/31, 32 en 33. Hoe hoger deze klasse, des te slijtvaster en duurzamer de vloer is.  Klasse 33 wordt veel verkocht voor commercieel gebruik. Verder vinden we tegenwoordig ook laminaatvloeren die toepasbaar zijn in de vochtige ruimtes, denk hierbij aan de badkamer, toilet of keuken en hal.

De opbouw van een laminaatplank

Een laminaatplank is opgebouwd uit een afwerklaag van melamine, daaronder een print, geperst op een drager van HDFof MDF. De toplaag en de drager bepalen de kwaliteit van een laminaatsoort. De drager is voorzien van een kliksysteem. Door middel van dit kliksysteem is een laminaatvloer heel eenvoudig te leggen. De planken klik je in elkaar. Hierbij heb je geen andere bevestigingsmiddelen nodig, zoals lijm of nagels. De laminaatvloeren die Bij Bebo Parket verkocht worden zijn allemaal voorzien van dit kliksysteem. Op deze manier kan een vloer snel en eenvoudig gelegd worden. Informatie over het leggen en onderhoud krijgt de klant altijd bij een aankoop. Verder informeren wij hier ook uitgebreid over op onze website.

Hoe verhoog je de levensduur van een laminaatvloer?

Simpel gezegd, door het gebruik van een passende ondervloer en een afwerking met plinten. Verder natuurlijk het onderhoud. Het leggen van een mooie laminaatvloer valt of staat de ondergrond.

Bij het leggen van een laminaatvloer dien je gebruik te maken van een goede ondervloer. Een mooie laminaatvloer valt of staat met de ondergrond. Buiten de geluidsisolerende werking heeft een ondervloer ook een egaliserende of beschermende werking. Zoals bij elke harde vloerbedekking moet een ondergrond helemaal egaal zijn. Bij een egale ondergrond zal het laminaat ook mooi egaal komen te liggen. Het kliksysteem blijft zo in tact, zodat de vloer niet losgelopen kan worden. Er zijn dan geen opstaande randen, dus geen overbodige slijtage.

Omdat een ondergrond per ruimte kan verschillen, denk bijvoorbeeld aan hout of beton, is er voor elke situatie een speciale ondervloer te koop. De ene ondergrond moet geëgaliseerd worden en de andere ondergrond heeft alleen een afdeklaag nodig. Verder onderscheiden de ondervloeren zich wat betreft geluid- en warmte isolatie. Wij hebben voor elke situatie de passende ondervloer.

Door jarenlange ervaring en experimenteren hebben wij onze eigen lijn ondervloeren samengesteld. Elke ondervloer heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten.  Zo hebben we de Sound Eliminator, een ondervloer op rol, bestaande uit foam met folie. Deze ondervloer is dampdicht, licht egaliserend en goed geluidswerend. Deze ondervloer is toe te passen op cement en betonvloeren, al dan niet met vloerverwarming.  Voor het leggen van een harde vloerbedekking op een houten ondergrond adviseren wij onze speciale XPS ondervloer. Deze ondervloer kan ook kleine oneffenheden op een beton- of cementvloer egaliseren. De ondervloer bestaat uit platen. Buiten de perfecte egaliserende werking heeft deze ondervloer ook een hoge geluid reducerende werking. Deze ondervloer is dan ook voorzien van een certificaat die de geluid reducerende werking garanderen. Buiten deze ondervloeren bieden wij ook nog de bekende groene viltplaten aan en een rubber ondervloer voor extra warmte isolatie.

Verder is het belangrijk dat een laminaatvloer ook netjes wordt afgewerkt. Ook een laminaatvloer moet vrij van de wand en andere obstakels komen te liggen. Deze ruimtes moeten na het leggen afgedekt worden. Dit kan door middel van een plat- of hoog plint. De platte plinten worden op de vloer bevestigd en de hoge plinten aan de muur.

Het onderhoud van een laminaatvloer

Een laminaatvloer is de meest onderhoudsvriendelijke harde vloerbedekking die er bestaat. Door regelmatig onderhoud (stofzuigen of vegen) blijft de vloer het mooist. Door het verwijderen van los vuil, denk hierbij aan zand en kleine steentjes, zal de levensduur van de vloer alleen maar toenemen. Een laminaatvloer is ook geschikt om te dweilen. Doe dit dan wel met een speciale laminaatreiniger. Ook hierdoor zal de vloer veel langer mooi blijven. De milde laminaatreiniger zorgt ervoor dat het vuil snel te verwijderen is, en laat een beschermlaagje achter op de vloer zodat deze vuilwerend wordt. Onze Bebo laminaatreiniger is een mild schoonmaakproduct, speciaal voor alle laminaatvloeren. Deze is bij ons te koop, maar kan ook online besteld worden.

Bij de aanschaf van een laminaatvloer adviseren wij om tevens een onderhoudsset aan te schaffen. Deze set bevat onder andere de speciale laminaatreiniger en viltstroken en viltdoppen. Het vilt kan onder meubels en meubelpoten bevestigd worden, zodat er geen krassen op de vloer ontstaan bij het verplaatsen. Elke harde vloer is vatbaar voor krassen, en op deze manier wordt dit grotendeels voorkomen.  Onze laminaatreiniger is een sterk geconcentreerde samenstelling, zodat het product lang meegaat.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!