Geplaatst op: 29 april 2016

Waterschade aan het laminaat

Waterschade aan een laminaatvloer is een veel voorkomend probleem. Wanneer er een grote hoeveelheid water op je laminaatvloer terecht komt, is het van belang dat je het water snel wegneemt. Veel water brengt grote schade aan je laminaatvloer aan. Ook als er een kleine hoeveelheid water langdurig op het laminaat ligt, kan dit lelijke plekken veroorzaken. Een kleine hoeveelheid vocht wat snel opdroogt kan een laminaatvloer wel hebben. Maar wanneer het laminaat onherstelbaar is beschadigd, is het van belang om de oorzaak te achterhalen en het probleem te verhelpen. Lees hier een aantal tips om waterschade te voorkomen, de oorzaak te achterhalen en het probleem te verhelpen.

Waterschade voorkomen

 • Juiste ondervloer
  Zorg als aller eerst voor een goede ondervloer, voordat de laminaatvloer gelegd wordt. Een goede ondervloer voorkomt waterschade en eventueel optrekkend vocht vanuit de ondergrond.
 • Voorkom water bij planten
  Zet een schaaltje onder potten tegen het lekken van water. Water wat onder een pot blijft liggen kan je niet zien, maar veroorzaakt wel lelijke plekken op uw laminaatvloer. Het zal bol gaan staan en er komen kringen die niet weg te werken zijn.
 • Voorkom water bij je huisdier
  Leg onder de drinkbak van je huisdier een matje wat het water opneemt.
 • Voorkom water bij wasbakken
  Leg een matje onder wasbakken waardoor er bij het spetteren van water geen schade op het laminaat kan ontstaan.
 • Laminaat in de keuken
  Als je laminaat in de keuken hebt liggen of wilt gaan leggen, is het handig om te kiezen voor waterbestendig laminaat. Kies je hier niet voor, dan is het simpelweg van belang er voor te zorgen dat je geen grote hoeveelheden water op de vloer morst. Veeg het anders zo snel mogelijk op, zodat het geen kans krijgt om in het laminaat te trekken.
Waterschade
Loslatende toplaag laminaat

Wat te doen bij waterschade?

 • Planken drogen
  Als je kliklaminaat in je woning hebt liggen, kan je de planken die waterschade bevatten, los halen. Wanneer de waterschade minimaal is, kan je met behulp van een ontvochtiger en/ of een ventilator de natte planken goed drogen.
 • Planken vervangen
  Zijn de planken langdurig nat of vochtig geweest? Dan zullen deze delen waarschijnlijk niet meer te herstellen zijn. Haal dan deze planken los en vervang ze voor een aantal nieuwe planken.
 • Verzekering
  Heb je de waterschade niet zelf veroorzaakt door een ongeluk, maar komt het bijvoorbeeld door een kapotte wasmachine, lekkage van een riolering of een andere leiding? Dan dien je foto’s te maken van de schade plekken en deze op te sturen naar je verzekering. Zij zullen dan een oplossing voor je vinden.
 • Juiste ondervloer
  Voor/ na het oplossen van het probleem kan je jezelf afvragen of je de juiste ondervloer hebt gekozen. Zorg er voor dat je een ondervloer hebt die water absorbeert en voorkomt dat vocht vanuit de ondergrond in de laminaatvloer trekt. Een goede ondervloer is het halve werk!
planken vervangen
waterschade
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket