Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Welke laminaatdikte is geschikt voor mijn situatie?

Laminaat is nog altijd de meest verkochte vloerbedekking. Vooral omdat het aanbod in decors steeds uitgebreider, het onderhoudsvriendelijk is en goedkoper dan een echte houten vloer. De kwaliteit is door de jaren heen enorm verbeterd, en tegenwoordig is dit voor elke ruimte en elk interieur aan te schaffen.

Opbouw laminaat en dikte

Laminaat bestaat uit een drager van HDF en een toplaag van kunststof. Daartussen zit de print. De kunststof afwerking zorgt ervoor dat de vloer kras en slijt vast is. De afwerklaag beschermt de print en zorgt dat de vloer eenvoudig te onderhouden is. De toplaag kan helemaal glad of geprofileerd zijn. De voelbare structuur hierbij komt vaak overeen met de print. Een laminaatvloer met een houtdecor krijgt op deze manier een voelbare houtstructuur. Sommige hout look laminaatvloeren hebben zelfs een fijn bezaagde uitstraling. Dit geld ook voor de natuursteen look laminaatsoorten, het profiel past bij het decor van de natuursteen look. Laminaat wordt in diverse kwaliteiten aangeboden. Dat wil zeggen dat het ene laminaat geschikt is voor de slaapkamer en andere soorten laminaat geschikt zijn voor de leefruimte en commercieel gebruik. Bij de verschillende soorten kwaliteiten, verschilt het dikte van het laminaat ook. De laminaat dikte kan variëren van 6 mm tot 10 mm. Vrijwel geldt altijd: hoe dikker het laminaat, hoe hoger de kwaliteit.

Laminaat dikte voor licht woongebruik

De dunne laminaatsoorten worden erg veel verkocht voor een bovenverdieping met slaapkamers. De drager is hier meestal van MDF. De uitstraling van deze vloeren doet niet onder ten opzichte van de dikkere vloeren, alleen de slijtvastheid is vaak minder. Vloeren van de klasse 21 zijn geschikt voor weinig beloopbare ruimtes. Klasse 21 staat voor licht woongebruik. Laminaat dikte van een laminaatvloer voor licht woongebruik begint altijd bij 6 mm.

Laminaat dikte voor intensief woongebruik en commercieel gebruik

Vloeren voor intensief woongebruik worden aangeduid met klasse 23. Deze vloeren zijn dan ook geschikt voor commercieel gebruik, vertaalt in klasse 32. Dit is de meest gangbare klasse. De laminaatsoorten kunnen een laminaat dikte van 7 tot 10mm hebben. De onderlaag hiervan bestaat uit HDF en de toplaag is bijzonder kras- en slijtvast. Deze vloeren hebben vaak een fabrieksgarantie van 25 jaar. Deze laminaatvloeren worden in verschillende uitvoeringen verkocht, vaak met een voelbare toplaag die overeenkomt met de print. Dit geeft tevens een anti-slip effect. Verder kunnen de planken voorzien zijn van twee of vier vellingkanten of gecoate naden hebben. Deze vloeren worden vaak ook nog in diverse lengtes en breedtes aangeboden. Voor zeer zwaar gebruik en commerciële doeleinden is er nog laminaat met een gebruiksklasse 33, oersterk en bijna onverslijtbaar.

Laminaat keuze

Door het enorme aanbod is de keuze reuze. Natuurlijk is de prijs ook van groot belang, evenals de bestemming en duurzaamheid. Zoek je een vloer waar je jarenlang plezier van hebt, of wil je iets tijdelijks als tussenoplossing. Laat je ook voor een laminaatvloer goed voorlichten bij een erkend. Laat je budget ook een leidraad zijn in je beslissing; ook een goedkoop laminaat is tegenwoordig prachtig wat uitstraling betreft en wordt veelal aangeboden in trendy uitvoeringen. Voor elke leesstijl, in de woning of commercieel, en voor elk budget is er tegenwoordig een mega aanbod aan laminaatvloeren. Is het kiezen van het juiste laminaat lastig? Bij Bebo Parket staan onze medewerkers altijd voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!