Geplaatst op: 2 mei 2016

Zo houd je je laminaatvloer als nieuw

Als je een mooie laminaatvloer in je woning hebt liggen, wil je deze ook graag als nieuw behouden. Dat is soms minder eenvoudig als je denkt. In een druk gezin of intensief gebruik van het laminaat, kan het op den duur beschadigingen oplopen. Een laminaatvloer kan, in tegenstelling tot een houten vloer, niet opnieuw geschuurd en behandeld worden om het zo een nieuw leven te geven. Daarom is het belangrijk dat een laminaatvloer goed onderhouden wordt, ook al heeft het weinig onderhoud nodig. Lees hier alle tips, om je laminaatvloer zo mooi mogelijk te houden!

1. Regelmatig stofvrij maken

Een laminaatvloer kan, ondanks de harde toplaag, ook beschadigingen oplopen. Wanneer een laminaatvloer niet regelmatig wordt gereinigd van stof en ander vuil, kan dit op den duur beschadigingen geven. Veel zand en vuil gaat schuren waardoor de toplaag van het laminaat eerder slijt.

2. Juiste reinigingsmiddel

Om een laminaatvloer zo schoon mogelijk te houden, dient het af en toe licht vochtig gedweild te worden. Gebruik hiervoor niet ieder middeltje, maar alleen reinigingsmiddel wat geschikt is voor laminaat. Anders loop je het risico de toplaag van het laminaat aan te tasten. Het onderhoudsmiddel van Bebo Parket is een reinigingsmiddel welke speciaal is samengesteld voor het reinigen van laminaat en tegelijkertijd een verzorgende werking geeft.

3. Bescherming onder meubelen

Zware meubelen of grote objecten kunnen tijdens het verschuiven of langdurig staan, het laminaat beschadigen. Zorg er daarom voor dat de meubelen en andere objecten zijn voorzien van viltdoppen. In de laminaat onderhoud set vindt je niet alleen het juiste reinigingsmiddel, maar ook viltlappen en viltdoppen.

4. Schoenstrepen

Schoenstrepen op je laminaatvloer zal je wel eens tegenkomen. Geen zorgen, deze zijn eenvoudig te verwijderen met een zachte microvezel doek. Wrijf over de strepen heen en het zal verdwijnen.

5. Hardnekkige vlekken

Hardnekkige vlekken zoals stift, nagellak en potlood zijn moeilijk te verwijderen van het laminaat. Verwijder het met een zachte doek en een beetje spiritus, wasbenzine of aceton. Gebruik niet te veel, dit kan het laminaat aantasten.

6. Kaarsvet en kauwgom

Kaarsvet en kauwgom zijn vervelende emulsies. Laat ze eerst hard worden voordat je ze gaat verwijderen. Dit zorgt er voor dat het gemakkelijker te verwijderen is.

Vlekverwijderenlaminaat
kauwgomverwijderenlaminaat
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket