Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

De kwaliteit van een PVC-vloer

Hoe kan je zien of een PVC-vloer van goede kwaliteit is? De kwaliteit van PVC-vloeren wordt grotendeels bepaald door de grondstoffen die worden gebruikt. Met grondstoffen bedoelen we de PVC-korrel, waarvan er twee soorten bestaan: de ‘Virgin PVC’ en de gerecyclede PVC. Bij ons vind je beide soorten PVC in het assortiment. De XL Floor-vloeren zijn bijvoorbeeld uitsluitend geproduceerd met de Virgin-korrel.

Dat betekent niet dat de gerecyclede PVC-vloeren minder goed zijn. Sterker nog: deze vloeren zijn minder belastend voor het milieu. Tijdens de afscheidings- en reinigingsprocessen worden de gevaarlijke stoffen uit de PVC-vloer gefilterd. Het is een nauwkeurig proces, waarbij er verschillende kwaliteitstesten worden gedaan. Gerecycled PVC kan wel iets minder stabiel zijn dan de Virgin PVC.

Kwaliteitstest PVC-vloer
Alle PVC-vloeren krijgen in de fabriek een belangrijke kwaliteitstest. Deze test heet de ‘dimensional stability and curing test’. In een tijdsbestek van zes uur worden de vloeren blootgesteld aan een temperatuur van 60 graden Celsius, waarbij het uitzettingspercentage en de kromheid wordt gemeten en vergeleken. De uitzetting mag 0,25% bevatten en de kromheid 2 millimeter. Onze eigen lijn PVC (gerecycled) scoort 0,14% en 0,26 millimeter. Ter vergelijking: de XL Floor-vloeren (Virgin) scoren 0,06% en 0,14 millimeter. Beide vloeren vallen ruim binnen de norm, maar de gerecyclede vloeren zijn vaak een stuk goedkoper.

Wat is de beste PVC-vloer?
Wat de beste PVC-vloer is voor jouw situatie, hangt af van je eisen. Ga je een PVC-vloer plaatsen in een ruimte die niet vaak of niet veel wordt belopen? Dan kan je kiezen voor een goedkopere klasse met een dunnere toplaag. De toplaag varieert van 0,3 en 0,55 millimeter. Hoe dikker de toplaag, hoe sterker de vloer en dus hoe langer de vloer meegaat.

PVC-vloer beste getest
Feitelijk is de beste PVC-vloer dus die met de laagste waardes uit de test. Als je het milieu belangrijk vindt, dan is er veel te zeggen voor de gerecyclede PVC-vloeren. Deze hebben een aanzienlijk minder grote impact op het milieu. Zet eerst eens op een rijtje aan welke eisen de PVC-vloer moet voldoen. Dan kan je kijken naar de beste PVC-vloer voor jouw situatie!

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de kwaliteit van onze PVC-vloeren? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in de fabriek!

 

 

De kwaliteit van een PVC vloer

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!