De kwaliteit van een PVC vloer

 

wordt grotendeels bepaald door de grondstoffen die voor het PVC gebruikt worden. De belangrijkste grondstof voor het maken van een PVC vloer is de PVC korrel. Tegenwoordig worden er twee soorten PVC korrels gebruikt in de markt. Het Virgin PVC en het gerecyclede PVC. Ons  PVC is over het algemeen van hogere kwaliteit omdat de grondstoffen van dit PVC helemaal gelijk aan elkaar zijn. Het bevat namelijk bijvoorbeeld geen chemisch afval. De XL floor series zijn bijvoorbeeld 100% gemaakt van de Virgin PVC korrel.

Een andere grondstof is het gerecyclede PVC.

De PVC vloeren die hiervan zijn gemaakt hebben eerst een goed afscheidings- en reinigingsproces moeten doorstaan. Deze processen zorgen er voor dat gevaarlijke stoffen uit het PVC gefilterd worden. Bij Beboparket kan je PVC vloeren vinden die gemaakt zijn van gerecycled PVC die zijn geproduceerd door fabrieken met een zeer goede reputatie. Gerecycled PVC is een stuk minder belastend voor het milieu. Gerecycled PVC werkt van nature daardoor wel iets, wat er voor kan zorgen dat het iets minder stabiel is dan het andere PVC.

De kwaliteit van het PVC wordt ook getest.

 

In de fabriek wordt een belangrijke kwaliteitstest gedaan. De test wordt ‘Dimensional Stability and Curing’ genoemd. Tijdens de test periode van 6 uur worden de PVC planken in een temperatuur van 80 graden geplaatst. Hiermee wordt het uitzettingspercentage en de kromheid gemeten in vergelijking met rechte planken. Het maximale percentage mag hierbij 0,25% voor het uitzettingspercentage zijn, en de maximale kromheid mag 2 mm zijn. De xl floor serie uit onze portfolio scoren ruim binnen deze norm. Bebo  lijn scoort hierbij 0,14% uitzettingspercentage en 0,26 mm kromheid. Xl floors  lijn scoort hierbij 0,06% uitzettingspercentage en 0,14 mm kromheid. Zoals je kan zien uit de cijfers is onze vloer lijn de beste PVC vloer in de markt.

De kwaliteit van een PVC vloer

De kwaliteit van een PVC vloer