Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Hongaarse punt of visgraatvloer

We zien hem steeds meer: de visgraatvloer. Dit is een prachtige houten vloer die vroeger vooral bij de adellijke families in hun huizen, kastelen en paleizen lag. Een vloer die elegant, maar vooral tijdloos is. Als houten vloer wordt de visgraatvloer tegenwoordig als parket verkocht. Wil je toch een massieve houten visgraatvloer dan noem je dit een Tapis vloer. De visgraatvloeren zijn eventueel ook als laminaat of pvc te koop. Zo is er voor elke woning, elke smaak, elke leefsituatie en elk budget wel een mooie visgraatvloer te koop.

Maar wat is een visgraatvloer eigenlijk? Een visgraatvloer is een houten vloer (laminaat of pvc) die bestaat uit smalle korte plankjes die in een visgraatvorm gelegd word. Een variant op de visgraat vloer is de Hongaarse punt. De Hongaarse punt is een iets wat strakkere vorm en oogt iets rustiger.

In deze blog lees je meer over het verschil tussen een visgraatvloer en Hongaarse punt.

Wat is een visgraatvloer?

De visgraatvloer is een parket vloer die in een repeterende vorm wordt gelegd. Zo ontstaat er een soort visgraatvorm. De latjes zijn rechthoekig, smal en lang. Alle latjes zijn voorzien van een mes en groef verbinding. De vloerdelen worden verkocht in verschillende breedtes en lengtes. De visgraatvorm ontstaat doordat de latjes met de kopse kant tegen de lange kant geplaatst worden. Dit gebeurt vervolgens om en om. Alle planken worden dus loodrecht op elkaar gelegd. De planken zijn rondom voorzien van een vellingrandje.

Wat zijn de kenmerken van de Hongaarse punt?

Een andere oude legmethode heet de Hongaarse punt. Dit is een variant op de visgraatvloer. Ook deze vloer wordt in een repeterende vorm gelegd. De latjes zijn ook smal en lang, alleen de kopse kanten zijn in verstek, zodat de planken in een V-vorm tegen elkaar aan passen. De planken van een Hongaarse punt zijn vaak kleiner dan die van een visgraatvloer. Hier vind je geen vellingkanten aan de planken, maar zijn ze glad en strak. De planken worden in een hoek van 45 of 60 graden geplaatst. Een andere benaming voor dit patroon is de sergeantsstreep. De Hongaarse punt heeft een strakkere uitstraling die hierdoor rustiger overkomt.

De moderne Hongaarse punt of visgraatvloer

Zowel de hongaatse punt als de visgraatvloer zijn helemaal terug van weg geweest. Toch is de visgraatvloer momenteel het meest populair. Deze houten vloeren worden tegenwoordig in veel verschillende kwaliteitsklassen, afmetingen, kleuren en afwerkingen verkocht. De vloeren worden als parketvloeren verkocht. Dus een massieve houten toplaag van zo’n 4mm dik verlijmd op een drager van multiplex. De vloeren zijn hierdoor ook geschikt om op vloerverwarming te leggen. Zo past de vloer in elk interieur.

Kwaliteitsklassen: op dit moment worden de rustieke visgraatvloeren veel verkocht. De robuuste uitstraling en de klassieke legvorm passen in elk interieur. Voor een klassiek interieur of een vloer met een rustige uitstraling, kies je een kwaliteit met nagenoeg geen noesten.

Afmetingen: De afmetingen beginnen bij standaard tot reuze visgraat. Van 35 cm bij 7 cm tot wel 60 cm bij 12 cm. Van de Hongaarse punt vloeren zijn er ook verschillende afmetingen te koop.

Kleuren: De grijs geoliede en white wash visgraat vloer of Hongaarse punt is de trend. Bij Bebo Parket kun je deze vloeren in wel 15 verschillende natuurlijke kleuren laten behandelen.

Afwerkingen: Wil je de vloer nog meer tot zijn recht laten komen, kies dan voor een rustieke uitvoering. Om dit te creëren kun je de vloer laten borstelen of verouderen.

Laminaat visgraat of Hongaarse punt

Is je budget niet toereikend genoeg voor het aanschaffen en laten leggen van een houten visgraat vloer of Hongaarse punt? Dan kun je ook voor een vloer van laminaat gaan. Deze nieuwe vloeren zijn nagenoeg niet van echte houten vloeren te onderscheiden. Verder is deze vloer ook goed zelf te leggen, omdat de vloer zwevend wordt geplaatst.

Pvc Hongaarse punt of visgraat

Ook als pvc vloer zie je schitterende soorten van de Hongaarse punt of visgraatvloer. De pvc vloeren worden wel verlijmd. Maar dit kan dan rechtstreeks opeen geëgaliseerde dekvloer.

Waar koop je een mooie en betaalbare visgraat vloer of Hongaarse punt?

Bij Bebo Parket vind je een steeds groter assortiment visgraat vloeren en ook Hongaarse punt. Je vindt er de echte houten visgraatvloeren van verschillende houtsoorten. De eiken vloeren kunnen helemaal naar wens voor u worden behandeld. Daarnaast is er ook een assortiment laminaat en pvc vloeren. Wilt u meer informatie hierover kom dan eens naar één van onze showrooms. Wij zijn ook telefonisch te bereiken via 0546-750238, per mail info@beboparket.nl of start een live chat via de website www.beboparket.nl.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!