Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Leg instructies verlijmde houten vloer

Het leggen van een vloer begint bij een egale ondervloer. Wanneer een betonnen of houten vloer niet egaal is wordt dit vaak met houten platen geëgaliseerd. De houten platen kunnen in verschillende diktes gekocht worden en zijn bij iedere bouwmarkt verkrijgbaar. De houten platen worden geschroefd op het beton of op het hout, het kan zijn dat er deuren opgehoogd of ingekort moeten worden. Wanneer de hoogteverschillen onder de 3 minimeter zitten kan het ook geëgaliseerd worden met behulp van een ondervloer die gemaakt is om te egaliseren. Omdat de vloer verlijmd wordt mag de vloer ook niet te glad zijn, zo moet je in de meeste gevallen een tegelvloer nog licht opschuren.

Eiken rustiek

Droogtijd bij het lijmen van houten vloeren

Bij het verlijmen van de vloer dient er tussen de 8 en 24 uur voor het leggen nog een primer op de ondergrond te worden uitgerold. De zijkant wordt gedaan met een kwast om de muren niet vies te maken, de rest kan met een roller worden uitgerold. De dag hierna kan de vloer verlijmd worden, hiervoor dient u een 4 minimeter lijmkam nodig te hebben. Het lijmen gebeurt altijd in kleine stukken omdat de lijm snel hard wordt.

Welke afstand houden bij verlijmde houten vloeren

Wanneer de lijm er ligt kunnen er direct planken op. Het is makkelijk om aan een lange rechte muur te beginnen. Je legt de eerste baan en blijft hierbij een centimeter van de muur, dit omdat er een minimale kans is dat de muur of de vloer nog iets werkt, het is makkelijk om iets tussen de muur en de vloer te zetten om de centimeter afstand te bewaren.

Deelplanken bij verlijmde vloeren

Bij het leggen van de vloer maak je gebruik van deelplanken, deze planken worden gebruikt om geen vast patroon in je vloer te krijgen, deze manier van leggen wordt wildverband genoemd en bij deze manier verspringt de naad dan willekeurig.

Plinten afwerking bij verlijmde houten vloeren

Wanneer de vloer gelegd is dienen de plinten bevestigd te worden. Staande plinten dienen wel 18 minimeter dik te zijn, bij eventuele werking komt de vloer niet onder de plint weg. Staande plinten kunnen gekit worden of geschroefd, verlijmen ook strakker maar de plint kan dan niet meer worden weggehaald, bij schroeven zie je de kop altijd nog iets maar is de plint te verhuizen. Bij een tv heb je vaak veel kabels, je ziet veel dat de plinten die daar komen geschroefd wordt in verband met de kabels en de rest verlijmd omdat dit mooier is.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!