Geplaatst op: 13 juni 2017

Deelplanken in de vloer

Wij werken met deelplanken in onze houten vloeren. Wij zijn één van de weinige bedrijven die hiermee werken. Deelplanken zijn een onderdeel van je vloer die het maken tot een mooi geheel. Hieronder lees je wat deelplanken precies zijn en hoe je deze moet leggen.

Wat zijn deelplanken 

Deelplanken zijn korte planken waar een mes en groef aan zit. Elke eiken vloer die wij hebben zowel eiken massief als eiken lamel parket hebben deelplanken. Deel planken hebben de gemiddelde lengte van een normale lengte van een plank. Bij lamel parket zijn de lengtes gemiddeld 1,90m dus hiervan is de deelplank de helft ervan. Bij massieve vloeren zijn de lengtes variërend. Hierbij zijn de deelplanken dus ook verschillend qua lengtes. Deelplanken heb je dus echt nodig als je een mooie vloer wilt leggen zonder dat er een vast patroon in de vloer komt.

 

Waarvoor dienen deelplanken

Deelplanken dienen om je parketvloer in een goede verband te leggen een wild verband. Dit verband is het beste verband wat je hebt qua houten vloer leggen. Deelplanken zorgen ervoor dat je geen vaste patroon in je vloer krijgt. En je hebt hierdoor ook minder zaagverlies waardoor je minder hout nodig hebt. Uiteindelijk bent je dus goedkoper uit als je deelplanken gebruikt. En het leggen van de vloer wordt vele malen makkelijker.

 

Hoe leg je deelplanken

Deelplanken leg je tussendoor, je wisselt af en toe af met een hele plank en een deelplank. Je moet ervoor zorgen dat tussen de kopse naden minimaal 15 cm tussen zit. Hierdoor krijgt de vloer de meest stabiele ligging en ook de mooiste ligging. Een lamelparket vloer bij ons bestaat uit 75% lange planken en 25% bestaat uit deelplanken. Bij massieve vloerdelen is de percentage deelplanken meer omdat de lengtes van de planken variëren. Dus hou altijd rekening mee als je een vloer gaat leggen dat je de deelplanken op een juiste manier legt. Als je hierover meer vragen hebt kun je hierover ons berichten wij helpen je graag verder.