Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Valbeveiliging bij houten vloeren plaatsen op de boven verdieping

Het komt steeds vaker voor dat er houten vloeren op daken of op de bovenverdieping worden gelegd het zogenaamde keramisch parket of de houten vloeren van Bankirai, het is dan belangrijk de volgende regels in acht te nemen.

Plaatsen

Op plaatsen waar men tijdens het werken gevaar loopt van een hoogte te vallen is een valbeveiliging noodzakelijk. Veel toegepast worden:

  • De gordel;
  • De vanglijn;
  • De lijnklem;

Gordel

De vanggordel wordt gedragen op borsthoogte. Let op: Niet als een riem op navelhoogte omdat daar de kwetsbare organen zoals de maag en lever zich bevinden. Maar als vangbeveiliging is het beter om gebruik te maken van een harnasgordel of een vestgordel omdat de klap die het lichaam krijgt beter wordt verdeeld.

Vanglijnen

De vanglijnen zijn maximaal 1500 mm lang en aan een zijde voorzien van een musketonhaak. De musketonhaak is uitgevoerd met een schroefvergrendeling zodat deze niet zomaar open kan gaan.

Lijnklem

Als een grote verticale bewegingsvrijheid noodzakelijk is, maar de horizontale bewegingsvrijheid niet groot komt dat omdat het is aangebracht langs een veiligheidslijn die aan een vast punt op een hoger gelegen niveau is bevestigd. Het kan klemmend werken door een klemblok dat is opwaartse richting onbediend schuift. Bij dalen moet een pal worden ingedrukt om de klem te ontspannen. Bij de afgebeelde lijnklem behoort een vanggordel die met een D-ring direct aan de lijnklem wordt bevestigt. Daardoor is deze combinatie bijzonder geschikt voor onder andere het werken op schuine daken.

Val-stop apparaat

Een val-stopapparaat kan worden gebruikt als met ook in het horizontale vlak meer bewegingsvrijheid wil hebben. Als het apparaat in gebruik is staat hij goed strak. Indien de gebruiker de afstand verkleint rolt de kabel zich op in het huis. Dit alles voor de veiligheid bij het leggen van houten vloeren.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!