Geplaatst op: 25 april 2015

Antieke schoolvloer

Unieke kans om een antieke oude houten schoolvloer te bemachtigen, we hebben de hand weten te leggen op een oude schoolvloer die enige honderden jaren oud is, en die door de tand des tijds een uitstraling heeft gekregen die met de hand niet is na te maken. De uitstraling zal alleen maar mooier worden en geeft uw woning een warme uitstraling.

Oud schoolgebouw

De oude eiken planken zijn op een nette manier uit de school verwijderd zodat ze niet zouden beschadigen, en de planken waarin de spijkers zaten zijn niet weer gebruikt. U zult begrijpen dat deze vloer uniek in zijn soort is, een vloer waarop onze opa’s als kind hebben gespeeld op hun klompen, waarop onze oma’s zich met hun hoepels en hun tolletjes hebben vermaakt. Schoolvloeren met karakter noemen we zo iets

Afwerking en onderhoud

Deze antieke eiken vloer is al helemaal door ons behandeld en er is voor gezorgd dat de vloer zijn oude karakter heeft behouden,  net als vroeger heeft de vloer alleen nog onderhoud nodigDeze vloer heeft een aantal behandelingen gehad en heeft zijn mooie uitstraling te danken aan een aantal lagen was-afwerking.

Dit betekent dat de vloer speciaal onderhoud nodig heeft. Als volgt:

-schoon houden m.b.v. stofzuigen of swiffer-stok

-de antieke schoolvloer kan onderhouden worden met een klein scheutje Vloeibare parketwas van Ciranova direct op de vloer aan te brengen met een pluisvrije dweil(stok). Na droging goed uitwrijven met doek/swiffer.

-oppassen met water/vocht ; indien er toch vocht op de vloer is blijven liggen, dan kan de vloer plaatselijk behandeld worden Vloeibare parketwas van Ciranova.

-Wij hebben 3 x een liter Vloeibare parketwas van Ciranova geleverd bij de zending. Deze Vloeibare parketwas is speciaal voor houten vloeren vanwege zijn waterafstotend karakter en zijn goede antislip-eigenschap.

antieke schoolvloer

IMG_1252

antieke schoolvloer

antieke schoolvloer