Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

BEBO LEGINSTRUCTIE

Zwevend leggen van Horeca / Lamel / Laminaat

Massief eiken / Massief grenen ( tot 30 m² )

Voordat de vloer wordt gelegd, moet de vloer eerst 24 uur acclimatiseren, in de ruimte waar het gelegd wordt.

Rol de dampfolie uit, met de Alu zijde boven.

Leg de eerste rij planken, met de groef naar de muur, met zwellingruimte van 15 mm, dit geldt voor de kopse kant en de lange kant. Gebruik voldoende afstandblokjes om tijdens het leggen de 15 mm te handhaven.

Verlijm de planken op de kopse verbindingen, en de lange zijden volledig in met nadenlijm. Leg de 2e rij, en drijf deze aan met een reststuk vd plank, zorg voor een verspringing v kopse naden t.o.v de eerste rij: minimaal 40 cm. Leg de gehele vloer in wildverband. Indien de vloer klaar is, kan men beginnen met de plinten te plaatsen / afolien.

massiek-eiken-leggen.gif

Rechtstreeks verlijmen op cementdek vloer van Horeca / Lamel

Eerst dient men de vloer te controleren of deze vlak genoeg is. Dit doet men met een rechte lat van 200 cm. Is er niet meer dan 3 mm ruimte tussen lat en cementdekvloer, kan men een Lamelvloer / Horecavloer rechtstreeks verlijmen op de cementdekvloer. Zit er vloerverwarming in de cementdekvloer, raden wij eerst aan de vloer te egaliseren met de juiste Egaline. Is dit gebeurd, dan kan men de vloer inlijmen met SPS lijm, en niet meer dan 2 planken breed, in de volle lengte op de cementdekvloer-Egaline.

Verlijmen van Massieve vloerdelen

Men kan gebruik maken van Spaanplaat broodjes / of eiken mozaik ondervloer, die kan men direkt verlijmen op de cementdekvloer. Heeft men een houten ondergrond, dan dient men gebruik te maken van spaanplaten – 122/122 cm, deze moet men schroeven op de ondervloer, en dan wel 16 schroeven per m² Is de ondervloer gelegd, kan men deze licht schuren en de vloer hierop verlijmen.

BEBO OLIE INSTRUCTIE

Oliën van vloerdelen

Als de vloer is gelegd, kan men met oliën beginnen.
Begint men eerst met een kleurolie, dan dient men twee planken in de volle lengte zo dun mogelijk in te rollen met een Parket mohairroller / 18 cm breed. Daarna de twee planken goed uitwrijven met niet pluizige doek. Zo uitwrijven zodat men geen vegen en aanzetten ziet.Is dit gebeurd , vervolgens plank 3 en 4……enz.
Is de ruimte klaar, dient men 48 uur te wachten, om vervolgens de naturel afwerklaag aan te brengen. Is er met naturel gekleurd, dient men 24 uur te wachten, om voor de 2e keer te oliën.

Werkwijze voor naturel na oliën

Ook weer twee planken in de volle lengte in de naturel hard wax olie 3000 zo dun mogelijk inrol met een Parket mohairroller / 18 cm breed. gehele lengte van de planken, zonder tussentijds te stoppen ( in 1 keer doorrollen ). Vervolgens plank 3 en 4 …….Enz. Deze laag hoeft niet worden uitgewreven met doeken.

Komen er blaasjes in de naturel afwerklaag, dan dient men de vloer direct uit te wrijven met een niet pluisbare doek, en weer zo uitwrijven dat men geen vegen ziet.

Als de vloer voor de tweede keer is geolied, moet men 24 uur wachten om vervolgens te morgen inruimen. De eerste 7 dagen normaal en rustig betreden – de eerste 21 dagen na het oliën zo min mogelijk met vocht op de vloer komen.

(Vloerkleden niet binnen 14 dagen op de vloer leggen)

olie-instructie.jpg

Meer informatie vindt u op onze laminaat leggen pagina.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!