Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Mozaïek parket als ondervloer en parket

Bij het leggen van de vloer moet je rekening houden met 1 cm zwelruimte rondom de vloer bij 5 meter kamerbreedte. De zwelruimte is nodig, omdat het materiaal uitzet door de lijm.

Legrichting ondervloer

De tussenvloer dient diagonaal op de houten ondervloer bevestigd te worden. Ten opzichte van de te leggen boven vloer dient de tussenvloer zo te liggen dat er geen naden van de boven vloer gelijkliggen aan de tussenvloer.

Bevestiging ondervloer

De tussenvloer dient volledig verlijmd te worden met 80% hechting (alleen verlijmd). Hierbij moet je gebruikmaken van een goed getande lijmkam. De vloer dient rondom minimaal 7 mm vrij te liggen van de wanden, plinten en eventuele obstakels. De zwelruimte wordt afgewerkt ofwel afgedekt met een deklijstje of plint.

Maatvoering ondervloer

Mozaïekparket is opgebouwd uit friesjes van een beperkte afmeting. De mozaïekjes zijn dusdanig klein dat alleen verlijming voldoende is. De friesjes kunnen op diverse wijzen worden samengevoegd tot panelen. De gebruikelijkste uitvoering is het blokpatroon. De friesjes moeten in lengte en breedte parallel, rechthoekig en haaks zijn, tenzij het patroon anders vereist. In de dikte van de friesjes wordt een verschil van 0,3 mm getolereerd. De lengte van de friesjes verschilt van 100 tot 165 mm met een getolereerd verschil van 0,2 mm. De breedte verschilt van 15 tot 25 mm. Elk friesje mag 0,1 mm breder of 0,2 mm smaller zijn. De panelen dienen zodanig geplaatst te worden dat de snijpunten ervan niet meer dan 2 mm verspringen. De breedte van de naden tussen de friesjes mag niet meer dan 0,5 mm bedragen. Dit geldt zowel voor de lengtenaden als voor de kopse naden. Het vochtpercentage dient op het tijdstip van aflevering 9% vocht te bedragen, met een tolerantie van ongeveer 2% vocht.

Schuurgangen

Na het schuren moet de vloer vlak zijn. Het minimaal aantal schuurgangen is drie. De eerste schuurgang dient diagonaal op de legrichting van het hout plaatst te vinden (korrel 40-60). Voor de tweede schuurgang is deze richting niet perse meer noodzakelijk (aanbeveling korrel 80).Bij de derde schuurgang dient met het licht mee geschuurd te worden. De korrelgrootte van de laatste schuurgang dient 120 te zijn. De laatste schuurgang dient dwars op de derde schuurgang plaats te vinden. Eventueel kan een extra schuurgang met korrel 150 worden uitgevoerd of kan de vloer worden gepolijst (dit is niet van toepassing op vloeren waar wordt gewerkt met olie).

De kanten dienen twee keer geschuurd te worden met een kantschuurmachine (korrelgrote 60-120). De hoeken dienen bijgewerkt te worden met een verfkrabber of een driehoekschuurmachine.

Randafwerking

Als zwelruimte nodig is, is randafwerking gewenst. Elke soort randafwerking is toegestaan.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!