Onder ‘overige brede lamelparket vloeren worden samengestelde delen verstaan met in ieder geval een massieve houten toplaag lamelparket geschikt voor vloerverwarming. Daaronder kan het vloerdeel zijn opgebouwd uit andere houtproducten. Door het samengestelde karakter van de delen werkt de vloer minder dan een plankenvloer. De ‘overige brede vloerdelen’ leg je bij voorkeur zwevend op een tussenvloer (appartementen). Je kunt de delen ook verlijmen op nagelend leggen. De ‘overige brede vloerdelen’ betreffen specifieke producten bekijken.

Semi geprefabriceerd parket (zoals XL Floors of Lieverdink)

Semi geprefabriceerd parket is opgebouwd uit een hout laag en los of vast board (voorgelijmd) of uit een hout laag met spaanplaat en los of vast board (voorgelijmd). De lagen vormen panelen. De zichtzijde van het paneel moet scherpkantig, goed afgewerkt, gezaagd, geschaafd of geschuurd zijn. Daarnaast moet deze zijde voorzien zijn van minstens één laklaag, die gelijkmatig verdeeld moet zijn.

De lange kanten moeten haaks zijn en parallel gezaagd, geschaafd of gefreesd zijn. De panelen moeten haaks zijn. Als je semi geprefabriceerd parket verlijmt, moet je een speciale bijhorende lijm hanteren. Het vochtpercentage van het hout dient op het tijdstip van levering 8% te bedragen met een tolerantiemarge van 2%

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket