Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Deze week GRATIS tanken bij BeBo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Bamboe vloeren

Wil je eens wat anders dan een houten vloer, maar wel een vloer die warmte en comfort uitstraalt? Denk dan ook eens aan een bamboevloer. Prachtig om te zien, wordt in verschillende uitvoeringen verkocht en heeft warme en diepe kleuren. Daarnaast is een bamboe vloer slijtvast en gemakkelijk in onderhoud. Ten opzichte van een houten vloer is een bamboe vloer een bijzonder milieuvriendelijk alternatief. Bamboe vloeren zijn herkenbaar aan de fijne vezelstructuur, die zorgt voor een harde en stabiele vloer.

Wat is bamboe parket?

Bamboe is geen houtsoort maar een grassoort. Deze plant groeit erg snel en na de kap groeit de plant gewoon door. De reuzenbamboe groeit in zeven weken tijd ongeveer zeven meter hoog. De meeste bamboe komt uit China. Een bamboe vloer is een ecologisch verantwoorde keuze.

Een bamboe vloer is zowel massief te koop als in een lamelparket. De massieve bamboevloer moet volledig verlijmd gelegd worden. Het bamboe lamelparket kan eventueel ook zwevend gelegd worden. Hierbij vind je vloeren met een mes en groef systeem of met kliksysteem.

Bamboe vloer ecologisch duurzaam sterk

Voordelen van bamboe vloeren

Doordat de vloer zo milieuvriendelijk is, is het echt een vloer die je steeds meer tegen zult komen. Bamboe parket is de vloer van de toekomst. De vloeren zijn te koop in verschillende warme kleuren. Door bamboe te stomen ontstaan er karamel en bruine tinten, maar de vloer kan ook op kleur worden gebracht met een hard wax olie. Omdat bamboe zo hard en slijtvast is, zijn deze vloeren onderhoudsvriendelijk en geschikt voor intensief gebruik. Bamboe laat de warmte goed door en is minder gevoelig voor schommelingen van luchtvochtigheid en temperatuur. Daarom kan bamboeparket zelfs in een badkamer gebruikt worden. Ook is de vloer geschikt in combinatie met vloerverwarming of een koelingssysteem.

Wat zijn de nadelen bamboe vloeren?

Het nadeel van een bamboe vloer is dat je betreft kleuren weinig keuze hebt. De vloeren zie je in naturel, karamel en chocolat kleuren. Bamboevloeren kunnen wel geborsteld worden en afgewerkt met hard wax olie of lak. Onder invloed van zonlicht kan de vloer op den duur lichter worden.

De uitstraling van een bamboe parket

Naast verschillende kleuren zijn er ook nog verschillende uitstralingen. Dit is afhankelijk van de manier van persen;

Na de oogst worden de stengels in strips gezaagd. Daarna wordt de groene schil verwijderd. De lichtgele kleur die je dan ziet, wordt naturel genoemd. Door de stengels te stomen verkleuren ze naar karamel of krijgen ze een warm bruine tint. Na het drogen worden de stengels verwerkt tot vloerdelen. Dit wordt op verschillende manieren gedaan:

  • Plain pressed, hierbij blijf je de buitenkant van de stengel zien, dus ook de knopen in de stengel. De strips worden horizontaal tegen elkaar verlijmd.
  • Side pressed, hierbij zie je de doorsnede van de stengel. De strips worden verticaal tegen elkaar verlijmd. Je ziet een smal lijnenpatroon met vage knopen zo hier en daar.
  • Bij de Density pressed methode worden de strips willekeurig samengeperst en verlijmd. Jij krijgt dan een “houtstructuur” te zien. Deze vloeren zijn bijzonder hard.
  • Voor de Forest look, worden brede strips plat geperst en aan elkaar verlijmd. Bij deze methoden blijf je de kenmerkende look van bamboe zien.

Waar koop je bamboe vloeren?

Bebo Parket staat bekend als een bedrijf dat gecertificeerde vloeren verkoopt. Hierbij hoort ook een assortiment bamboe vloeren. Je vind deze vloeren in diverse kleuren en uitstralingen tegen scherpe prijzen. Wens jij meer informatie over de bamboe vloeren? Neem gerust telefonisch contact op via 0546-750238 of mail naar info@beboparket.nl. Wij staan je graag te woord!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!