Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

PVC laminaat leggen

Pvc laminaat leggen begint bij een goede voorbereiding, eerst meten we de ruimte op en vragen we ons af welke eisen we gaan stellen aan de laminaatvloer. Wordt de ruimte intensief gebruikt of is het maar een slaapkamer. Hebben we een geluidsinstallatie met veel snoeren of hebben we draadloze boksen in verband met de plintafwerking, een holle plint of platte plint. Laat deze werkwijze even op u inwerken en ga aan de slag.

Welke ondervloer voor pvc laminaat

De keus van ondervloer is afhankelijk van de situatie van de ondervloeren, houten planken, betonvloeren, vloerverwarming of vloerkoeling of misschien wel beide. Is de vloer vochtig of kurkdroog, allemaal vragen die we ons eerst moeten stellen. Bij een vochtige vloer primeren we de betonvloer eerst zodat er een vochtscherm ontstaat en daarop leggen we een vochtwerende ondervloer met de plasticzijde naar beneden. Heeft u een plankenvloer waar de laminaat op moet komen te liggen dan kiest u voor een dikke en hard geperste viltplaat die ervoor zorgt dat de laminaatvloer mooi stabiel blijft liggen. Wanneer u dan op de laminaatvloer loopt heeft u geen last dat de klikverbinding afknapt. Is de vloer voorzien van een vloerverwarming dan kiezen we voor de ondervloer die de warmte doorlaat zodat u een hoger rendement heeft van de verwarming. Woont u in een appartement en heeft u onderburen dan raden we u aan om ervoor te zorgen dat u een gecertificeerde ondervloer koopt voorzien van een TNO certificaat die bij een geschil over geluidsoverlast kan worden getoond aan de onderburen waar uit blijkt dat u aan uw verplichtingen heeft voldaan.

Ondervloer leggen met vochtscherm

Heeft u gekozen voor een ondervloer met vochtscherm dan rolt u de ondervloer af zoals deze is opgerold met de schuimlaag naar boven en de vochtdichte laag naar beneden en zet deze met Duck tape onderling aan elkaar vast.

Vezelplaten voor stabiliteit

Omdat de dikte van deze goede ondervloer vele malen meer is dan de rollen ondervloer hebben deze een groot egaliserend vermogen, kleine oneffenheden in de plankenvloer en het veren van de houten vloer worden door deze vezelplaten tegengegaan en zullen er ook voor zorgen dat de laminaatvloer stabieler ligt. U dient de platen wel in verband te leggen zodat het geheel stabiel is.

Ondervloer voor vloerverwarming

Deze ondervloer legt het makkelijkste. Je begint aan de ene kant van de kamer en plakt daar de ondervloer met Duck tape aan de beton en rolt dan naar de andere zijden en plakt deze weer vast aan de beton. Deze ondervloer heeft geen boven of onderkant dus ligt altijd goed.

Acclimatiseren van de PVC laminaat voor het leggen

Voor we aan het leggen van de pvc laminaat beginnen leggen we de opengemaakte pakken laminaat in de ruimte waar de vloer moet komen te liggen. Deze handeling moet 2 dagen of 48 uur van tevoren gebeuren. Let erop dat u de pakken in het midden van de kamer legt zodat het proces van acclimatiseren gelijkmatig gaat. Wanneer u dit niet doet kan het laminaat bol gaan staan of extreem gaan krimpen

Legmateriaal voor de pvc-laminaat

De volgende legmaterialen mogen niet ontbreken voor de ervaren vloerenleggen en voor de doe-het-zelver.

Laminaatschaar of laminaatknipper

Dit gereedschap heeft de voorkeur boven de handzaag of de decoupeerzaag om de eenvoudige reden dat het niet stuift. Bij het zagen heb je altijd veel stof ondanks dat je een goede afzuiging hebt geniet het knippen of snijden van de laminaat de voorkeur. Met een eenvoudige handeling snijd je de laminaatplanken op de juiste maat.

Blokhaak of zwaaihaak

De blokhaak is een ideaal gereedschap om de plank te knippen of te zagen op de gewenste schuinheid, de muren zijn namelijk niet altijd helemaal haaks en met dit stuk gereedschap kunnen we de laminaat op de juiste maat maken.

Profieltaster

Dit vernuftig stukje gereedschap haalt u veel werk uit handen want met deze ingenieuze vinding snijd u alle planken op de juiste maat zonder dat u halsbrekende toeren hoeft uit te halen. Deurposten en neutjes, u zaagt er moeiteloos om heen met behulp van deze mal

Laminaatleghulpjes

Verder hebben we de gebruikelijke afstand houders om tussen het laminaat en de muur te plaatsen, het krijt om een verticale streep op de vloer te tekenen zodat je kunt zien of je wel recht uitkomt. Bij sommige pvc laminaat vloeren heb je een aanslaghout nodig om de laminaat in de klik verbinding te slaan (wel voorzichtig slaan om de verbinding niet te beschadigen). Ook moet u er voor zorgen een vlinderboor bij de hand te hebben.

Click laminaat leggen

We beginnen aan de lange zijde van de kamer met het pvc laminaat leggen. Eerst maken we een lange baan van laminaat en duwen deze tegen de muur met de afstand-houders ertussen zodat de ruimte tussen de muur en de laminaatvloer overal even groot is. Leg de vloer altijd met groef richting de open ruimte zodat je altijd ruimte hebt om de veer er in te klikken.

De plank die u overhoud aan het einde van de baan kunt u als beginpunt weer gebruiken bij de volgende baan zodat u een mooi speels effect krijgt in de vloer. Zorg er wel voor dat de plank waar u mee begint altijd langer is dan 30cm door het telkens laten verspringen van de laminaat planken tijdens het leggen creëert u een stabiele laminaatvloer. Komt u een verwarmingsbuis tegen dan tekent u deze af op de plank en vervolgens boort u met een vlinderboor een gat in de plank. Vervolgens zaagt u de plank door en dekt het gat af met een rozet van dezelfde kleur als laminaat.

Laminaatvloer randafwerking

Om de vloer de juiste randafwerkingen te geven werk dan de de randen af met een hoge plint of een lage plakplint. Wilt u kabels weg werken neem dan een hoge plint met een kabelgoot om kabels uit het zicht te houden. Onder deze plint kan de vloer vrij heen en weer bewegen zonder dat er naden te zien zijn. De hoge plint is makkelijk te bevestigen met een meegeleverd kliksysteem en de plakplint door de onderliggende zelfklevende plakrand. Let er op dat wanneer u een MDF plint zorg er dan voor dat deze dikker is dan de standaard goedkope 11 mm dikke plint. Wij adviseren 18mm dik dan heeft u de zekerheid dat er geen naden te zien zijn. Zorg bij grote ruimtes altijd voor een delitatievoeg en bij meerdere ruintes overgangsprofielen van de een naar de andere ruimte.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!