Uitleg over PVC vloer.

Het materiaal PVC is gemaakt uit twee belangrijke grondstoffen. Dit is aardolie en zoutsteen.  Deze PVC wordt het Virgin PVC genoemd. Om het milieu minder te belasten, wordt ook het gebruikt PVC gerecycled. Dit PVC wordt het gerecyclede PVC genoemd. Met de jaren zijn er veel verschillende toepassingen gevonden voor het gebruik van PVC.

Er zitten verschillende voor en nadelen aan PVC vloeren.

 

De voordelen van PVC is dat het materiaal erg sterk is, het is slijtvast, en de toplaag is keihard. Zelfs het beschadigen van PVC met zware of scherpe voorwerpen  is haast onmogelijk. Deuken en krassen zijn niet waar te nemen. Ook wanneer er vocht op een PVC vloer komt, zal het niet door trekken. Daarom worden PVC vloeren vaak gebruikt in ruimten waar intensief gelopen wordt zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, kantoorpanden, restaurants enzovoort. Het tweede voordeel van PVC is dat het een onderhoudsvrije vloer is. Je hoeft de vloer niet op een speciale manier te reinigen of te onderhouden. Je kan het gewoon dweilen met schoon water. Koffie, wijn en andere sterke vlekken zijn simpel te verwijderen. Deze vlekken trekken namelijk niet in de vloer en zijn daardoor makkelijk weg te vegen met simpelweg een droge doek of wat schoonmaakmiddel. Ook is stift gemakkelijk te verwijderen van de vloer. Je doet er wat schoonmaakmiddel op, laat het even intrekken en veegt het er vervolgens af. Er is dan niks meer van de stift te zien. Gemakkelijk met kinderen dus. Het derde voordeel van PVC is dat het niet van echt hout te onderscheiden is. Het heeft daardoor een natuurlijke uitstraling. Dit komt omdat de tekening van het hout op de PVC vloer te zien is. Het vierde voordeel van PVC is dat het zeer geschikt is voor vochtige ruimtes. Het kan dus prima in een badkamer gelegd worden.  Dit geldt wel alleen voor klik PVC. Verlijmd PVC is namelijk niet geschikt voor vochtige ruimtes omdat de PVC lijm kan verzuipen en daardoor de stroken los kunnen komen. Het vijfde voordeel van PVC is dat het een laag loopgeluid heeft. Bij PVC hoor je geen harde geluiden van het lopen integendeel van laminaat vloeren. Het materiaal is van zichzelf geluiddempend. Het laatste voordeel is dat de vloer geschikt is voor vloerverwarming en -verkoeling. Doordat PVC vloeren vaak erg dun zijn, is de warmte weerstand lager dan bij de meeste andere vloeren. De vloer geeft hierdoor zijn warmte beter door, en hierdoor heeft u lagere stook kosten.

Na alle voordelen van PVC genoemd te hebben bestaan er ook een aantal nadelen aan PVC.

 

Het is bijvoorbeeld niet geschikt voor ruimtes met zeer hoge temperaturen zoals bijvoorbeeld in een serre waar constant de zon schijnt. Het PVC kan dan namelijk zacht worden. In dit soort ruimtes wordt het leggen van PVC afgeraden.

uitleg over PVC vloer

uitleg over PVC vloer