Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Uitleg over PVC-vloeren

PVC bestaat uit twee belangrijke grondstoffen: aardolie en zoutsteen. Deze soort PVC wordt ook wel ‘Virgin PVC’ genoemd, of ook wel de pure vorm van PVC. Om het milieu minder te belasten, wordt oud PVC opnieuw gebruikt. Dit wordt dan ook gerecyclede PVC genoemd. PVC is inmiddels niet meer weg te denken uit ons leven, er zijn vele toepassingen gevonden voor dit materiaal. Zo ook voor vloeren! Er zitten veel voordelen aan PVC-vloeren en enkele nadelen. Die benoemen we in dit artikel.

uitleg over PVC vloer

Voordelen van PVC-vloeren

Het is niet verwonderlijk dat PVC-vloeren zeer gewild zijn als vloer in een woning of bedrijf. Het materiaal is namelijk oersterk en toch flexibel. PVC-vloeren zijn slijtvast en waterbestendig. Ook kan je kiezen uit oneindig veel kleuren en dessins. Veel bedrijven met intensief voetverkeer kiezen vaak voor PVC, denk hierbij aan ziekenhuizen (PVC is tevens heel hygiënisch), kantoorpanden en restaurants.

Nog een voordeel is dat deze vloeren onderhoudsvrij zijn. Je hoeft de vloer niet op een speciale manier te reinigen. Omdat de vloeren waterbestendig zijn, hoef je niet heel voorzichtig te zijn met de hoeveelheid water die je gebruikt. De vloeren kunnen dan ook in de badkamer worden geplaatst. Pas wel op met agressieve schoonmaakmiddelen, daar houdt PVC niet van. Heb je iets laten vallen op de vloer? Gauw opvegen met een droge doek, anders trekt de vlek misschien in. Kinderen artistiek geweest met viltstiften? Dit verwijder je eenvoudig met een PVC-reiniger.

PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en dessins. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een PVC-tegel met betonlook of een plank met houtstructuur. De houtstructuur en tegelstructuur zijn zichtbaar én voelbaar. Net echt!

PVC heeft nauwelijks contact- en loopgeluid. Bij een laminaatvloer hoor je nog wel eens loopgeluid, bij een PVC-vloer is dat niet het geval. Deze vloeren zijn hartstikke stil. Door de minimale dikte is PVC bij uitstek geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling. De warmteweerstand is zo laag dat je met een PVC-vloer veel geld kan besparen op je stookkosten. Heel veel voordelen, dus! PVC heeft ook een paar kleine aandachtspuntjes, die bespreken we hieronder.

Nadelen van PVC-vloeren

We krijgen vaak vragen van klanten of een PVC-vloer wel tegen zonlicht kan. Zonlicht is geen probleem, maar een hoge temperatuur kan wel invloed hebben op het materiaal. We raden dan ook af om een PVC-vloer te leggen in bijvoorbeeld de serre, waar de zonnestralen continu versterkt op de PVC-vloer schijnen.

Kan mijn PVC-vloer tegen zonlicht?

Als de vloer een te hoge temperatuur bereikt, kan het materiaal zacht worden. Dit gebeurt echter pas boven de 60 graden Celsius, dus de vloer moet dan wel een geruime tijd aan zeer sterk zonlicht worden blootgesteld. Omdat PVC een thermoplast is, wordt het materiaal zacht bij hoge temperatuur.

Is zonlicht schadelijk voor mijn PVC-vloer?

Bij een te hoge temperatuur kan het materiaal zacht worden of gaan bobbelen. Direct zonlicht en de warmte die daarbij vrijkomt is dus wel nadelig voor je vloer. Overigens zijn directe zonnestralen voor geen enkel item in je interieur goed, zo kan leer bijvoorbeeld ook verkleuren. Zorg ervoor dat geen enkel voorwerp in direct zonlicht komt te staan, daarmee voorkom je verkleuringen en vervormingen. Heb je nog vragen over je PVC-vloer met betrekking tot zonlicht? Neem gerust contact met ons op!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!