Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Laminaat naar tapijt

Als je van een tapijt vloerbedekking naar een laminaat vloer gaat kan de gedachte bij je opkomen het tapijt als ondervloer te gebruiken. Dit is niet verstandig. Een tapijten vloerbedekking veert altijd iets mee als je erop loopt, of het nu hoog of laag polig tapijt is. Door het veren kan de klik verbinding iets uit elkaar lopen, waardoor je de naden gaat zien. Vocht heeft op deze manier ook makkelijker kans om in het hout te trekken. De klik verbinding kan zelfs helemaal afscheuren door de verende beweging van het laminaat. Een ander probleem is dat elk gebruikt tapijt onzichtbaar vuil en bacteriën bevat. Regelmatig stofzuigen voorkomt dat ze zich kunnen uitbreiden. Als het tapijt opgesloten raakt door een laminaat vloer, kunnen de bacterien ongestoord vermenigvuldigen, even als schimmel. Dit is onhygiënisch en zorgt voor een ongezond binnen klimaat.

Laminaat naar trap

Een van de vele mogelijk heden met laminaat is het bekleden van een trap. Een prachtige, duurzame oplossing als de trap versleten is of niet meer past bij de [ nieuwe ] inrichting van de ruimte waar de trap staat. Door de juiste materialen te kiezen kan een bestaande trap een prachtige blikvanger worden. Of u kunt ervoor kiezen dat de trap juist een geheel gaan vormen met de onder grond waarop hij staat door hetzelfde laminaat te gebruiken bij het bekleden van de trap. Het bekleden van een trap met laminaat is een precisiewerkje wat een handige klusser wel zelf kan doen maar toch vaak overgelaten wordt aan een ervaren legger. Deze heeft niet alleen de ervaring maar ook de juiste gereedschappen die nodig zijn om een trap te renoveren. Of u nu een wenteltrap, steektrap of spiltrap heeft. Of de trap open of dicht is, elke trap is normaal gesproken binnen een dag te renoveren. Bij de keuze van het laminaat is het belangrijk te kijken naar een laminaat soort met anti sliblaag, of maak anders gebruik van anti slip profiel of anti slip tape. Met laminaat op u trap kunt u niet alleen de illusie van een echt houten trap creëren, maar ook een luxe “marmeren “trap of een trap met beton look behoort tot de mogelijkheden.

Laminaat doorleggen naar een andere ruimte

Bij de aanschaf van een laminaat vloer gebeurt het vaak ervoor gekozen wordt meerdere ruimtes met hetzelfde laminaat te leggen. Het mooiste en meest praktische zou natuurlijk zijn als het laminaat in een keer doorgelegd kon worden. Toch stuit dit in de praktijk meestal op grote bezwaren omdat laminaat de eigenschap heeft bij vocht en/ of temperatuur verschillen uit te zetten. De tempratuur verschillen tussen de ruimtes waar het laminaat komt te liggen en de totale oppervlakte vloer die gelegd moet worden kan erg groot zijn. Bij een oppervlakte groter dan twaalf meter lengte en tien meter breedte is een uitzet voeg rondom nodig. De uitzet voeg die niet langs de muur maar midden over het laminaat loopt wordt een dilatie voeg genoemd. Ze kan worden afgedekt met een overgang’ s profiel. Deze dilatie voeg wordt meestal recht onder een deur gemaakt.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!