Laminaat plinten kopen

Wanneer u laminaat koopt dan doet u er verstandig aan om ook direct de bijpassende laminaatplinten te kopen. U moet hierbij wel over enkele dingen goed nadenken. Wilt u hoge laminaatplinten of wilt u lage laminaat plinten. Wilt u dezelfde kleur plinten voor het laminaat of wilt u een afwijkende kleur. Ook kunt u kiezen voor hoge laminaatplinten of voor lage plinten. Er zijn vele soorten laminaatplinten verkrijgbaar. Er is altijd wel een passende kleur of maat voor uw laminaat. Het geeft een mooie afwerking en uitstraling aan uw mooie nieuwe laminaatvloer. Onze aanbieding incl. legservice wordt geheel afgewerkt door een vakkundig vloerenlegger. Een goede reden om hiervoor te kiezen!

Platte laminaat plint

U kunt kiezen voor platte laminaatplinten in de kleur van de laminaat, deze worden geplakt op uw vloer door middel van een plakstrip die onder de platte plint is bevestigd en niet tegen de wand geplaatst, afhankelijk van de grootte van de ruimte en de afwerking van de wanden. Het type plint is persoonlijk en geheel uw eigen voorkeur. Het geeft een ruimere uitstraling aan uw kamer. Ook is het mogelijk om voor staande plinten te kiezen, deze plinten worden aan de muur bevestigd.

 

Hoge laminaat plint

Heel handig is het om de kabels van apparatuur dan direct weg te werken door middel van de hoge laminaat plinten omdat deze aan de onderkant een uitsparing heeft waar de snoeren precies inpassen. daar toch rekening moet worden gehouden met de expansieruimte tussen de vloer en de randen die door de laminaatplinten mooi worden verborgen. Laminaat zet namelijk altijd uit en krimpt weer onder invloed van het weer.

Waarom laminaatplinten

Laminaat plinten zijn nodig om de randen die ontstaan tussen het laminaat en de plinten te overbruggen. Door weersinvloeden krimpen de vloeren en zetten de vloeren weer uit. Het uitzetten en krimpen gebeurd onder de plint en valt dus niet op wanneer de plinten goed zijn geplaatst en wanneer de juiste plint gebruikt is. Wanneer u de hoge plint neemt kijk dan wel of de dikte van de plint goed is, die moet 18mm zijn. Er zijn ook goedkope plinten te koop maar die hebben een dikte van 11mm en die dekken de ruimte tussen de vloer en de muur niet af.