Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Plinten

Naast het uitzoeken van uw vloer is het ook belangrijk dat u plinten kiest. Een hout of laminaatvloer moet mooi afwerkt worden met een plint langs of aan de muur. Ook hier hebben ze bij Bebo parket veel opties in. Denk hierbij aan hoge plinten, deklatjes of plakplinten. Bij het uitzoeken van uw vloer adviseren wij u altijd welke plinten u het best kunt gaan gebruiken.

Welke plinten bij welke vloer

Er zijn verschillende soorten plinten. Welke plint hoort bij welke vloer? Eigenlijk is hier geen regel voor. U kiest wat u mooi vind. Wel gebruikt u plakplinten bij een laminaatvloer en deklatten bij een houten vloer. Bij het aanschaffen van een vloer adviseren wij u altijd een aantal meter plakplinten of deklatjes mee te nemen. Afhankelijk van welke vloer u heeft uitgekozen. Dit omdat er altijd plekken zijn, waar er geen hoge plinten bevestigd kunnen worden. Denk aan drempels kozijnen en deurposten.

Verschillende soorten plinten

Bij Bebo Parket verkopen wij verschillende plinten, namelijk:

 • Hoge MDF plinten
  • Leverbaar in 6, 8 en 12 cm hoogte
  • Plinten zijn gegrond en deze dient u zelf te schilderen in kleur naar wens
 • Hoge eiken en grenen plinten
  • 6 cm hoog
  • Leverbaar in bijpassende kleuren van uw houten vloer
 • Deklatjes eiken en grenen
  • Leverbaar in verschillende kleuren en maten
 • Plakplinten
  • Leverbaar in bijpassende kleur van uw laminaatvloer.

Bij Bebo parket helpen wij u graag bij het adviseren van stijlplinten of plakplinten, om zo tot een perfect eindresultaat te komen.

Plinten voor hout

 • Hoge eiken of grenen plinten. Deze plinten kunnen behandeld worden met dezelfde kleurolie die ook op de houten vloer zit.
 • Wil je een plint dat je zelf kunt schilderen in dezelfde kleur als de deurposten, kies dan voor een hoge MDF plinten. Deze zijn in verschillende hoogtes te koop. ( Tip: Heeft de ruimte hoge wanden, kies dan voor een hoog stijlplint. Voor een standaard maat muren zijn de 8cm hoge stijlplinten dan het mooiste.)
 • Daarnaast heb je altijd enkele meters deklatjes eiken of grenen nodig. Deze platte plinten worden in bijpassende kleuren van de vloer verkocht. Je plaatst deze bij kozijnen, deurstijlen en drempels.

Plinten voor laminaat

 • Natuurlijk hebben we de bijpassende plakplinten. Deze plak je op de randen van de laminaatvloer. Je kunt kiezen om ze helemaal rondom de vloer te gebruiken maar je kunt ze ook combineren. Er zijn altijd platte plakplinten nodig voor drempels, kozijnen en deurstijlen.
 • Combineren kan met hoge MDF plinten. Deze worden meestal geschilderd in de kleur van de deurposten. Je kunt kiezen uit verschillende hoogtes van dit stijlplint.

Plaatsen van plinten

Voor het plaatsen van plinten ben je plinten nodig. Daarnaast zijn de volgende materialen en gereedschappen nodig: Deklatjes eiken en grenen Deze platte behandelde plinten hout worden het mooist vastgezet met speciale spijkertjes: koploze spijkers, potlood, duimstok, plintenschaar of verstekbak met zaag, hamer en drevel. Plakplinten: Platte plakplinten laminaat zijn voorzien van een zelfklevende strip: potlood, duimstok, plintenschaar of verstekbak met zaag en decoupeerzaag. Hoge eiken of grenen plinten: Behandelde hoge of stijlplinten hout worden gemakkelijk met een speciale kit bevestigd: hightech kit, potlood, duimstok, kitpistool, decoupeerzaag of verstekzaag. Hoge MDF plinten MDF staande plinten zijn voorgegrond, dus eerst aflakken en dan bevestigen met kit: lakverf, montagekit(hightech). Verfroller, kwast, schuurpapier, kitpistool, potlood, duimstok, verstekzaag of decoupeerzaag.

Het plaatsen van hoge plinten:

Heb je voor MDF plinten gekozen, ga deze dan eerst verven. Schuur de grondlaag licht op zodat de plint vetvrij is. Breng nu met een roller de eerste laklaag op. Laten drogen, nogmaals licht schuren en aflakken met nog een laag. Na droging zijn ze klaar om bevestigd te worden. Hoge plinten of stijlplinten worden altijd aan de muur bevestigd. Om het gemakkelijk te maken raden we aan om de staande plinten met een speciale (bij ons verkrijgbare) hightech kit tegen de muren te plakken. Deze lijm is supersterk en werkt snel. Begin plinten plaatsen: Meet nu de lengte van de muur op en zaag de eerste plint op maat. Je kunt dit in verstek zagen of gewoon haaks. Plinten in verstek plaatsen geeft wel het mooiste resultaat maar je hebt dan ook wel meer zaagverlies. Breng de lijm aan in dotten op de achterkant van de plank. Houd tussen elke dot een ruimte van 10cm. Druk de plint nu stevig tegen de muur aan en houd dit zo even vast. Door de speciale lijm ontstaat er al snel hechting. Is de muur langer als je plint, dan plaats je het volgende plint er strak tegenaan. Voor de volgende muur maak je een binnen of buitenhoek. Binnenhoek maken: Nadat het eerste plint is geplaatst, plaats je het volgende plint met de kopse kant strak tegen het eerste plint aan. Bij verstek zagen eindig je met een links verstek en plaats je in de hoek er een rechts verstek tegenaan. Zo ontstaat er een binnenhoek. Buitenhoek maken: Je gaat hier als het ware de hoek om, dus de tweede muur is niet in je zicht maar om de hoek. Meet de lengte van de eerste muur en tel hier de dikte van je plint bij op. Zaag dit plint met een links verstek af. Leg nu het volgende plint tegen de volgende muur en het eerste plint aan. Teken het tweede plint af op de plaats waar de punt van je eerste verstek zit. Zaag hier nu een rechts verstek. Dit past nu mooi in elkaar en vormen zo een rechte hoek.

Het plaatsen van deklatjes of plakplinten

Platte plinten worden altijd op de rand van de vloer gemaakt. Dit kan met de zelfklevende strip, die aan de onderkant van de laminaatplinten zit. Eiken of grenen deklatjes worden met koploze spijkertjes op de rand van de houten vloer gespijkerd. Het plaatsen van platte plinten gaat hetzelfde als bij staande plinten. Alleen bevestig je de platte plinten op de vloer. Deze plinten kunnen met een plinten schaar snel en gemakkelijk op maat worden geknipt. En anders gebruik je de verstekbak met zaag. Houd het plint altijd ondersteboven bij het zagen, zo blijft de toplaag intact.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!