Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Laminaat vs mdf

Wie nadenkt over een nieuwe vloerbedekking kan zich afvragen of het gebruik van MDF platen een goed idee is. Het is immers materiaal dat veel en graag gebruikt wordt in o.a. de meubelindustrie en voor binnen aftimmerwerk in de bouw. Daarnaast is het redelijk goedkoop om aan te schaffen. Om daar een goed antwoord op te vinden vergelijken we een MDF-plaat met laminaat.

Wat is MDF-plaat

De afkorting MDF betekend Medium-Density-Fibreboard. Dit is een soort plaatmateriaal dat gemaakt wordt door hele kleine houtvezels van afvalhout te verlijmen met kunsthars lijm en samen te persen tot een plaat. De MDF-plaat is tot een middelhoge dichtheid samengeperst. De plaat is heeft een hoge slijt vastheid, breekt makkelijk, splintert niet, maar is wel gevoelig voor vocht. Bij het zagen van MDF-plaat komt veel [ fijn ] stof vrij. MDF-plaat is verkrijgbaar in verschillende groottes en diktes. Na verwerken heeft MDF een beschermlaag nodig van verf of lak. Laminaat is een MDF-plaat of HDF-plaat [ hoge dichtheid ] waarop aan de onderkant en aan de bovenkant een kunststof laag is aangebracht. Deze kunststof laag is keihard, en daardoor slijt vast en aan het oppervlak ongevoelig voor vocht. Onder de doorzichtige kunststof top laag is vaak een print met kleur en motief aangebracht zodat schilderen niet nodig is. Laminaat wordt veel en graag als vloerbedekking gebruikt, ze is dan ook bijzonder geschikt daarvoor.

Er zijn MDF platen met specifieke eigenschappen zoals vochtwerend MDF, watervast MDF, brandvertragend MDF, door en door gekleurd MDF en nog veel meer. De prijs van deze soorten liggen direct een stuk hoger dan de standaard MDF-plaat en de MDF plus plaat. De MDF-plaat heeft een zeer hoge slijtvastheid, een hoog breekpunt en goede stabiliteit. Het materiaal splintert niet, maar is onbehandeld wel gevoelig voor vocht. Bij het zagen van MDF-plaat komt veel [fijn] stof vrij. Het gebruik van een beschermingsmasker is beslist aan te raden. Na het verwerken heeft MDF een beschermlaag nodig van verf of lak.

Wat is laminaat

Laminaat is te koop als plaat, het wordt vaak gebruikt als wandbekleding of als strook/plank of tegel. Dit is ideaal voor vloeren en wanden. Het laminaat is opgebouwd uit een kern van MDF- FQ, de Engelse afkorting voor vloer waardig. Deze MDF soort is tot een hogere dichtheid samengeperst dan de standaard MDF. Aan de onderkant en bovenkant van deze kern is een kunststof laag aangebracht. Deze kunststof laag is keihard en daardoor slijtvast en aan het oppervlak ongevoelig voor vocht. Onder de doorzichtige kunststof toplaag is vaak een print met kleur en motief aangebracht zodat schilderen niet nodig is. Laminaat wordt veel en graag als vloerbedekking gebruikt. Deze laminaat delen zijn doorgaans voorzien van een bevestiging systeem. Hier zijn verschillende uitvoeringen van met verschillende benamingen. Het komt erop neer dat de laminaat delen met de zijkanten aan elkaar gehaakt moeten worden, zodat er één, stevige, vlakke, samenhangende vloer ontstaat.

MDF vloer

Als we beide plaatmaterialen met elkaar vergelijken zien we dat laminaat door de MDF-kern alle voordelen van dit materiaal heeft en daarnaast de nadelen van een vochtgevoelige onder of bovenkant verdwijnen. Het prijsvoordeel die MDF-plaat lijkt te bieden verdwijnt als we bedenken dat er meerdere lagen verf of lak nodig zijn en dat de zijkanten met een randsealer afgewerkt moeten worden. Vooral wanneer we de moeite nemen de prijs en kwaliteit die Bebo Parket hanteert te vergelijken. Zelfs bij onbehandelde MDF-platen zijn er bij Bebo Parket goedkopere oplossingen te vinden.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!