Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Waar laminaat weggooien

Resten laminaat van een nieuwe vloer of een oude uit gebroken vloer kunnen naar het afval breng station/ milieu straat worden gebracht. Omdat laminaat onder de categorie houtafval valt moet het dus in de container met hout worden gedeponeerd. Vergeet niet een paar planken op reserve te bewaren.

Waar laminaat bewaren

Het handigste is natuurlijk pas kopen of halen/laten bezorgen drie dagen drie dagen voor je gaat leggen. Als dat niet kan is het belangrijk dat het droog en goed vlak opgestapeld wordt bewaard. Ongeveer twee dagen voor het gelegd wordt moet het op plaats van de bestemming neer gezet worden zonder verpakking. Dan kan het laminaat acclimatiseren. Dat betekent de temperatuur en de luchtvochtigheid van de omgeving aannemen. Dit zorgt ervoor dat de vloer na het leggen niet te veel gaat werken. (Uitzetten of krimpen) Let erop dat er niet te veel vocht in huis is. Eventueel kun je een vochtvreter plaatsen (is te huur)

Waar laminaat mee schoonmaken

Laminaat heeft een kunststof toplaag. Deze moet schoongemaakt worden maar niet onderhouden met een olie of wasachtige laag. Het nadeel van de meeste laminaat reinigers is dat ze een vettige stof bevatten. Na het schoonmaken ontstaat er een filmlaagje over de vloer. In de eerste instantie lijkt de vloer te glanzen. Maar na een paar keer begint hij er dof uit te zien. Heel weinig schoonmaakmiddel gebruiken en met schoon water na dweilen is hoe het hoort. Veel gemakkelijker en ook goedkoper is het schoonmaken met gewoon lauwwarm water. Wie toch een schoonmaakmiddel wil gebruiken kan (schoonmaak) azijn nemen. Dit ontvet en laat geen strepen na en u zorgt dat de vloer blijft glanzen. Bij azijn gebruik hoeft de vloer niet met schoon water na gedweild te worden.

Waar laminaat gebruiken

In elk vertrek dat niet nat wordt kun je laminaat gebruiken. Er zijn natuurlijk wel verschillende soorten. De hardheid van de toplaag is het belangrijkste. Dat is voor in slaapkamers, op zolder of in de berging. Dan is er nog een soort voor normaal gebruik. Dat is voor de woonkamer en de gang. En ten slotte is er laminaat voor zwaar gebruik. Dan moet je denken aan werkruimtes of winkels. Verstandig is het om onder bijvoorbeeld de wasmachine een lekbak te plaatsen zodat er niet per ongelijk water op het laminaat kan blijven staan. Ook een mat onder de wielen van een bureaustoel die veel gebruikt wordt is een goed idee. Een laminaat in een schuurtje of kelder kan alleen als er de grond niet nat is.

Laminaat waar beginnen?

Om te weten waar u moet beginnen met het leggen van laminaat moet u eerst de richting van de laminaat planken bepalen. Je legt het laminaat in de lengte of in de breedte richting leggen. Als je dit bepaald hebt kun beginnen. Het beste is om in de rechterhoek te beginnen. Er moet altijd met een ruimte van ongeveer 1 cm van de kant worden gewerkt. Daarvoor kun je afstand houders gebruiken of ook heel handig neem een plank dikte.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!