Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Laminaat combineren met vloerverwarming

Op zoek naar een nieuwe laminaatvloer die geschikt is voor vloerverwarming? Geen probleem, die zijn er zeker! De laminaat vloeren vanaf 7 millimeter dik zijn geschikt voor vloerverwarming en kunnen dan ook prima gelegd worden over vloerverwarming. Deze vloeren zijn dik genoeg zodat ze niet uitzetten bij het gebruik van vloerverwarming. Meer weten over de combinatie van laminaat en vloerverwarming? Lees dan vooral verder!

Wat is laminaat?

Laminaat is één van de meest gewilde vloersoorten. Dit is vooral omdat het makkelijk te plaatsen is en het ook nog eens voordelig is.

Voordat we dieper in gaan op het onderwerp ‘laminaat en vloerverwarming’ is het goed om te weten wat laminaat nou precies inhoudt. Een laminaat vloer is opgebouwd uit verschillende lagen hout. Deze zijn uiteindelijk samengeperst tot één geheel.

De onderste laag van een laminaat plank bestaat uit een basis laag. Deze laag zorgt voor de stevigheid van de plank. Vervolgens komen we aan bij de volgende laag: de drager. Deze laag zorgt voor het laminaat gewicht kan opvangen. Dit materiaal is gemaakt van High-Denisity Fireboard (HDF)

De volgende laag bestaat uit de print van de laag. Boven die laag zit een beschermlaag dat de vloer beschermt tegen beschadigingen en viezigheden.

Welk laminaat is geschikt voor vloerverwarming?

Laminaat bestaat dus uit allerlei verschillende lagen hout. Hout is een natuurlijke grondstof, en deze kunnen altijd inkrimpen of uitzetten. Hierdoor is het dus belangrijk dat u een stevige laminaat vloer heeft wanneer u laminaat gaat combineren met vloerverwarming.

Laminaat vloeren vanaf 7 millimeter dik zijn geschikt voor vloerverwarming. Deze vloeren zijn dik genoeg zodat ze niet uitzetten bij het gebruik van vloerverwarming. Wanneer een laminaat vloer dunner is dan dit, kan het dus te veel gaan uitzetten. Dit kan er voor zorgen dat de vloer bol komt te staan, en dat is iets wat we moeten voorkomen.

Met de juiste ondervloer heeft u het meeste plezier van uw vloerverwarming. Belangrijk is dat deze ondervloer een minimale warmteweerstand heeft. De ondervloer moet dus niet te dik zijn en moet warmte goed kunnen geleiden.

Laminaat leggen

Naast het feit dat laminaat erg goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming, is het ook nog eens gemakkelijk zelf te leggen. Nadat u de ondervloer heeft uitgerold begint u met leggen. U maakt in de hoek van de ruimte een begin, waarop u uiteindelijk de rest van de planken op kan aansluiten.

Verder kunt u het laminaat afsnijden met een laminaatsnijder. Bij het leggen van de vloer is het belangrijk om een centimeter afstand te houden tot aan de wand. Dit in verband met het werken van de vloer.

Showroom

Kom langs in onze showroom om ons volledige aanbod in laminaat vloeren te bekijken!
Dan krijgt u er ook nog eens gratis koffie en een broodje bij. Tot dan!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!