Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Laminaat over laminaat leggen, is dat verstandig?

Laminaat is een vloer die soms over een andere harde vloerbekledingen gelegd kan worden. Maar is dat verstandig? Nee, het heeft meer nadelen dan voordelen. In deze blog zal ik je hier meer over vertellen.

Overweeg je om een laminaat over de oude laminaatvloer te leggen? Let dan op verschillende factoren:

1. Kun je wegkomen met de hoogte bij deuren en dergelijke?
Als je laminaat over laminaat gat leggen, houd er dan rekening mee dat de vloer minimaal 1cm hoger wordt. Dit kan namelijk problemen geven bij deuren, kozijnen en drempels.

2. Is er sprake van vloerverwarming?
Als er een vloerverwarming onder de oude laminaatvloer ligt, dan krijg je nog weer rendement verlies.

3. Is de oude laminaatvloer nog intact?
Bij het kopen van een nieuwe laminaatvloer heb je vaak een oude vloer die beschadigd is, met opstaande randen of dat hij zelfs losgelopen is. Een nieuwe laminaatvloer moet op een egale ondergrond gelegd worden met een nieuwe ondervloer.

4. Denk aan de afnemende geluidsisolatie!
Ga je toch een laminaat over laminaat leggen zonder ondervloer dan is er geen geluidsdemping meer. Bij contactgeluid kan de vloer zelfs gaan kraken.

Laminaat over laminaat leggen is dat verstandig
Laminaat over laminaat leggen is dat verstandig

Een nieuwe laminaatvloer zelf leggen.

Wanneer je de oude laminaatvloer verwijdert, kun je een nieuwe leggen. Vaak kun je de oude ondervloer weer gebruiken. Is deze beschadigd of door ouderdom verpulverd, koop dan een nieuwe ondervloer.

Je nieuwe laminaat kun je heel goed zelf leggen. Laminaatvloerdelen zijn aan de zijkanten voorzien van een mes en groef verbinding. De verbindingen zijn voorzien van een kliksysteem. Door dit klik systeem heb je geen lijm of gereedschap nodig, maar klik je de planken in elkaar.

Tijdens de aankoop van je nieuwe laminaatvloer, ontvangt u ook advies over de juiste ondervloer en plinten voor het afwerken van de vloer. Ga je het nieuwe laminaat over het oude leggen, koop dan wel een nieuwe ondervloer, sowieso voor het temperen van het contactgeluid. Verwijder je de oude laminaatvloer? Bekijk dan gelijk de conditie van de ondervloer.

Welke voorbereidingen moet je treffen

Voordat je een laminaatvloer kunt gaan leggen moet je natuurlijk wel voorbereidingen treffen. Elk pak laminaat bevat een uitgebreide leginstructie. Naast laminaat heb je ook randartikelen nodig zoals ondervloer en plinten. Daarnaast heb je ook gereedschap nodig.

1. Zorg dat de ruimte en de ondergrond schoon zijn!
De te leggen ruimte moet leeg zijn en de vloer moet stofvrij zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lijmresten van de oude vloerbedekking.
2. Het acclimatiseren van het laminaat.
Voordat het laminaat in de ruimte gelegd kan worden, moet de vloer gewend zijn aan de omgevingstemperatuur. Op die manier voorkom je namelijk dat de vloer gaat werken. Dit heet acclimatiseren. Laat laminaat minimaal 24uur in de verpakking in de te leggen ruimte liggen. Natuurlijk kun je wel vooraf de ondervloer leggen.
3. Het doorlezen van de leginstructies.
Lees eerst de leginstructies door die je in elk pak laminaat vindt. Vaak vind je deze op de achterzijde van het inlegvel. Aan de hand van illustraties zijn deze gemakkelijk te volgen.
4. Het leggen van de juiste ondervloer.
Voor dat je het laminaat kunt leggen, moet er eerst de juiste ondervloer gelegd worden. Hier lees je meer over de geschikte ondervloer.
5. Alle materialen en gereedschappen bij de hand hebben.

Laminaat over laminaat leggen

Welke materialen heb je nodig?

  •  Het laminaat.
  • De juiste ondervloer.
  • Plinten voor de afwerking, eventueel rozetten om buizen.

Het benodigde gereedschap:

  • Decoupeerzaag of laminaatsnijder.
  • Afstandhouders.
  • Eventueel stootblokje met rubber hamer.
  • Verstekbakje met zaag of plintenknipper.

Nog meer informatie over laminaat leggen vind je hier.

TIP: Leg nooit laminaat over vloerbekleding.

Waar koop je laminaat dat geschikt is om zelf te leggen?

Zoek je een mooie laminaatvloer van een goede kwaliteit? Kom dan eens naar Bebo parket in Vriezenveen. Hier vind je een groot assortiment laminaat tegen de scherpste prijzen. De vloeren worden in combinatie met ondervloer en plinten verkocht, zodat je alle benodigde materialen meteen compleet hebt. In de fabriekshal vind je de beste aanbiedingen. Daarnaast kun je de vloer direct meenemen, omdat de vloeren uit voorraad worden verkocht. Op de site www.bebolaminaat.nl vind je alle speciale aanbiedingen die je bij Bebo parket kunt kopen.

Voor meer informatie kun je ook bellen, 0546-750238 of mailen naar info@beboparket.nl.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!