Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

3 tips voor het kiezen van plakplinten voor laminaat

Je kent het wel een naad langs de kanten van je mooie laminaat vloer als het gelegd is. Hiervoor moet je dan een keuze maken wat je hiermee gaat doen. Een plakplint is dan een goede keuze voor een nette afwerking. In deze blog vind je een paar goede tips om de juiste plakplint bij de goede vloer te kiezen en om de plint om een juiste manier te plaatsen.

Tip 1. De juiste kleur plint bij je vloer

Wist je dat een grote deel van de plinten bij een andere fabriek worden gemaakt. In plaats van dat het bij dezelfde fabriek wordt gemaakt waar het laminaat ook wegkomt. Dat komt omdat de machine die ze in de laminaat fabriek gebruiken geen plinten kan maken. Hierdoor bestaat de kans dat de plinten lichtelijk verschillen met het laminaat die je hebt uitgekozen. Je moet dus gaan kijken welke kleuren je gaat gebruiken in huis. En dit gebruiken bij het uitzoeken van de plinten. Dus je moet rekening houden dat de plint altijd wat afwijkt van het laminaat zelf.

plinten laminaat

Tip 2. Hoeveel meters plinten heb je nodig hoe te bereken

De meters plinten rekenen wat je nodig hebt lijkt voor sommige mensen een hele opgave. Wat je moet doen is een alle omtrekken meten van de kamers waar het laminaat ligt of gaat leggen. Als je dat gedaan hebt en je hebt de aantal meters bij elkaar op gerekend. Doe je het aantal meters keer 10% dan weet je zeker dat je meer dan genoeg meters plint hebt.

Tip 3. Hoe monteer ik de plinten

De plinten monteren is een klus wat wel een beetje vaardigheid vraagt als je het op de goede manier wilt doen. Wat je nodig hebt is een plinten schaar die aangeeft in welke graden hoek je kunt knippen, dit is een schaar die het werk veel makkelijker maakt. Let erop dat je wel aan de goede kant de plinten knipt, hierin maken de meeste mensen nog weleens de fout dus let erop. Gebruik geen klein stukje als je begint bij een nieuwe muur die een lange lengte heeft, maar maak gebruik van de langere lengtes. Er zit aan de onderkant een plak strip deze gebruik je om de plint vast te plakken op je laminaat vloer. Het nadeel van een plakplint is dat het kan loslaten na een tijdje ons advies is dan om de plint met kleine koploze spijkertjes vast te schieten dan blijven de plinten goed zitten.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!