Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Voor- en nadelen laminaat

Laminaat is door de jaren heen een erg populaire vloersoort geworden. Dat is ook niet gek, gezien de vele voordelen van een laminaatvloer! Naast de grote hoeveelheid voordelen van een laminaatvloer, kent het ook een aantal nadelen. Wij hebben de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet!

Voordelen laminaat

Laminaat is tegenwoordig onmisbaar in iedere woning. De gladde kunststoffen vloer heeft de karakteristieke uitstraling van een houten vloer, maar voorzien van veel meer voordelen. Lees alle bijzondere voordelen van laminaat in deze blog!

1.kleurvast en vochtbestendig

1. Kleurvast en vochtbestendig

Echt hout kan soms verkleuren na te veel blootstelling aan de zon. Met een laminaatvloer heb je dit probleem niet! Daarnaast is laminaat veel vochtbestendiger dan houten vloeren. Er bestaan zelfs laminaatvloeren die speciaal voor vochtige ruimten bestemd zijn. De naden tussen de planken kunnen verlijmd worden zodat vocht geen kans krijgt om in te trekken.

2. Grote variatie

Laminaat is verkrijgbaar in oneindig veel verschillende stijlen en kleuren. Wil je laminaat met een nét iets lichtere tint, of een meer natuurlijkere kleur? Dan zit jouw specifieke wens er gegarandeerd bij. De keuze is enorm. Elke houtsoort kan perfect nagebootst worden waardoor zeer veel verschillende houtsoorten te verkrijgen zijn. Daarnaast is laminaat ook verkrijgbaar in tegel imitatie.

2.grote variatie
3.plaatsing en werking

3. Plaatsing en werking

Een ander voordeel waardoor mensen vaak voor laminaat kiezen, is de gemakkelijke plaatsing en de minimale werking van een laminaatvloer. Laminaat is zonder enig probleem gemakkelijk zelf te plaatsen. Dankzij moderne systemen beschikken vele laminaatvloeren over een zeer eenvoudig kliksysteem waardoor je geen lijm nodig hebt, maar de planken eenvoudig in elkaar kan klikken. Daarnaast werkt een laminaatvloer vrijwel niet, en kan het alleen beïnvloed worden door een groot temperatuurverschil of luchtvochtigheid.

4. Onderhoud en hygiëne

Het onderhoud van een laminaatvloer is zeer gemakkelijk en vraagt weinig van je tijd. Enkel regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende. Doordat vuil niet in het laminaat kan trekken is het een zeer hygiënische vloer. Ook is een laminaatvloer een goede keuze voor je gezondheid! In tegenstelling tot tapijten neemt het geen stof en huisstofmijt op. Laminaat is zeer gemakkelijk vrij te houden van stof, waardoor het een goede keuze is voor mensen met een stofallergie! Een gezonde en aangename leefomgeving is uitermate belangrijk. Bekijk onze onderhoudstips!

4.onderhoud en hygiene
5.prijs laminaatvloeren

5. Prijs laminaatvloeren

Op lange termijn bieden laminaatvloeren de beste prijs- kwaliteitsverhouding. Ze gaan meestal zo’n 25 jaar mee zonder dat ze speciale onderhoudsbehandelingen nodig hebben, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een massieve parketvloer, die vaker behandeld moet worden om het mooi te houden. Laminaat is dus niet alleen goedkoper in de aanschaf, maar ook de rest van zijn levensduur. Je hebt geen onnodige kosten aan een laminaatvloer waardoor je dus meer waar voor je geld krijgt.

Nadelen laminaat

Behalve de vele voordelen, kent laminaat helaas ook een aantal nadelen. Maar wees gerust, want zoals ieder voordeel zijn nadeel heeft, hoeft dat geen groot probleem te zijn, maar juist erg handig om te weten. Op die manier weet je wat jou te wachten staat en met welke punten je rekening kunt houden om jouw laminaatvloer zo lang mogelijk prachtig te houden!

1. Oppervlak

Een laminaatvloer heeft, in tegenstelling tot een echte houten vloer, een wat harder oppervlak. Laminaat bevat een vele lagen en een harde toplaag wat vele voordelige functies heeft. Het nadeel hiervan is alleen dat de vloer daardoor harder en minder warm aan voelt dan een houten vloer.

Voor- en nadelen laminaat
Krasvrije vloeren

2. Krassen en beschadigingen

Het kan voor komen dat je krassen op je laminaatvloer krijgt. De oorzaak hiervan kan zijn dat er zware objecten zijn verplaatst, schuivende meubels waar geen viltjes onder zitten of kinderen met speelgoed. Het nadeel van een laminaatvloer is dat de krasjes niet gemakkelijk weg te schuren en bij te werken zijn zoals dat bij een houten vloer wel mogelijk is. Er bestaat wel een stiftje in dezelfde kleur als het laminaat om de krassen mee bij te werken. Het zal hier alleen niet volledig mee verdwijnen.

3. Reflectie- en contactgeluid

Reflectiegeluid is het geluid dat je hoort als je de laminaatvloer beloopt. Dit geluid kan je zelf verminderen door een goede keuze van de ondervloer. Het contactgeluid is het geluid dat doordringt naar de buren onder of naast je. Ook dit is te verhelpen met de juiste ondervloer. Deze dient dan te voldoen aan een bepaalde decibel eis. Bekijk voor de juiste ondervloer keuze onze handige tips!

3.reflectie- en contactgeluid
4. minder duurzaam

4. Minder duurzaam

Een laminaatvloer is minder duurzaam dan een echte houten vloer. Dit komt doordat laminaat een bepaalde levensduur heeft, terwijl een houten vloer bijna een heel leven mee kan gaan. Een houten vloer kan opnieuw geschuurd en gelakt worden, in tegenstelling tot een laminaatvloer.

5. Uitstraling

Laminaat is een zeer mooie vloer en in veel verschillende decors verkrijgbaar. Sommige laminaatvloeren zijn vrijwel niet te onderscheiden van een echte houten vloer. Toch missen de meeste laminaatvloeren de authentieke uitstraling van echt hout. Een laminaatvloer kan alleen maar minder mooi worden in de loop van de tijd, terwijl een houten vloer alleen maar mooier wordt.

5.uitstraling

Conclusie

Na dit handige overzicht weet jij precies waar je aan toe bent wanneer je voor een laminaatvloer kiest! Bekijk ons ruime laminaat aanbod. Ga je toch liever voor een houten vloer? Ook hierin hebben wij zeer veel keuze!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!