Geplaatst op: 7 september 2022

Waarom moet een laminaat vloer acclimatiseren?

Waarom moet een laminaat vloer acclimatiseren?

Acclimatiseren, wat is dat? En waarom moet mijn laminaat vloer dit doen? Dat gaan wij vertellen in dit artikel!

 

Het acclimatiseren van een laminaat vloer

Acclimatiseren betekent het laten wennen van het materiaal aan de omgeving. Dit betekent dat het materiaal eerst op temperatuur moet komen voordat het gelegd kan worden. Begin dus niet meteen aan het leggen van de vloer, maar laat het eerst een tijd wennen aan de kamertemperatuur.

Het lijkt misschien onnodig, maar dat is het zeker niet. Laminaat is een natuurproduct, en natuurproducten kunnen gaan werken. Daarom is het belangrijk dat de laminaat vloer kan wennen aan de kamertemperatuur.

Tegenwoordig zijn laminaat vloeren erg ontwikkeld en zit er een minimale werking in. Onderschat acclimatiseren niet! Dit is echt noodzakelijk om het uitzetten en inkrimpen van uw vloer tegen te gaan.

Waarom moet een laminaat vloer acclimatiseren?

Acclimatiseren: Hoe moet ik het doen?

Nu is de vraag: Hoe acclimatiseer ik een laminaat vloer? Dat gaan wij u nu vertellen. Allereest is het belangrijk om uw legwerkzaamheden zo in te plannen, dat de vloer 48 uur kan acclimatiseren. Dit is de volledige tijd dat het laminaat nodig heeft om op temperatuur te komen.

U legt de pakketten van de vloer midden in de ruimte van waar het laminaat gelegd gaat worden. Hierbij mag de vloer in de verpakking blijven zitten.

Na die 48 uur haalt u de vloer uit de verpakking en dan bent u klaar om te gaan leggen!

Waarom moet een laminaat vloer acclimatiseren?

Tijd om de laminaat vloer te leggen!

Na het acclimatiseren van de vloer is het tijd om de vloer te gaan leggen. Dit doet u door een centimeter afstand te houden van de kant. Dit heeft er mee te maken dat de vloer kan werken, en dit de ruimte geeft aan het laminaat om te kunnen bewegen.

Deze ruimte tussen de vloer en muur kunt u afwerken met een plint. Dit kan een plakplint of een hoge MDF plint zijn.

 

Contact

Bent u benieuwd geworden naar ons aanbod in laminaat vloeren? Kom dan langs in onze showroom! We laten u graag alles zien.