Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Is laminaat duurzaam

Laminaat is een vloerbedekking waar je lang plezier van kunt hebben. Vooral de kwaliteiten met een hoge gebruikers klasse. Ze bestaat voor het overgrote deel uit hout. Dit afvalhout, dat versnipperd is en daarna tot platen voor laminaat delen geperst zijn, draagt vrijwel altijd het FSC-keurmerk. Dat wil zeggen dat het hout komt uit een goed beheerd bos volgens de normen voor: milieu [duurzaam] – sociale omstandigheden – economie. Een goed gelegde, niet verlijmde laminaat vloer is bij bijvoorbeeld een verhuizing herbruikbaar en doet, opnieuw gelegd, weer prima dienst. Laminaat heeft ook geen onderhoud nodig met allerlei [chemische] middelen. Gewoon vegen en eventueel dweilen met lauw schoon water is voldoende. Je kunt dus geruststellen dat klik laminaat van hoge kwaliteit als duurzaam bestempeld kan worden.

Is laminaat slecht voor de gezondheid

Laminaat bestaat uit een geperste houten plaat die voor het overgrote deel omhuld is met kunststof. Alle productbestanddelen van laminaat voldoen aan de strenge chemicaliën verordening van de Europese uni [ REACH ]. Bovendien is het laminaat ondoordringbaar voor vuil of schimmels en hebben huisstofmijt geen houvast op de laminaat vloer. Het stofzuigen of vegen van de laminaat vloer en het eventueel klam vochtig dweilen met schoon water van de vloer is voldoende voor een hygiënisch schone vloer. Om deze reden adviseren artsen bij allergieën of astma een gladde vloer. U begrijpt dat een laminaat vloer niet slecht voor de gezondheid is maar, doordat ze zo gemakkelijk hygiënisch en stofvrij schoon gemaakt kan worden, juist kan meewerken aan een gezonder binnen klimaat. Laminaat is dus zeker niet slecht voor de gezondheid.

Is laminaat geluiddempend

Er bestaat laminaat waar een ondervloer tegenaan geplakt is, deze is laminaat soort is van zichzelf geluiddempend. Hier mag absoluut geen losse ondervloer bij gebruikt worden. Bij de laminaat soorten die het meest gangbaar zijn wordt gebruik gemaakt van een losse ondervloer. De soort ondervloer waarvoor gekozen wordt hangt af van de situatie waar de vloer komt te liggen. De ondervloer kan egaliserende, vocht werende, warmte of geluid isolerende eigenschappen hebben, of een combinatie hiervan. Een ondervloer met een geluiddempende eigenschap is altijd prettig, voor de gebruiker zelf en ook voor de omgeving. Als er sprake is van onderburen is een bepaalde mate van geluiddemping zelfs wettelijk verplicht. In combinatie met een goede ondervloer worden de leef geluiden op het laminaat gereduceerd tot gedempte achtergrondgeluiden.

Is laminaat overschilderbaar

Laminaat is inderdaad overschilder baar maar het is niet snel gedaan en is behoorlijk aan de prijs. Er is een speciale laminaat verf voor nodig. Eerst moet het laminaat ontvet worden. Dan kan er met schuren begonnen worden. De toplaag moet er af. Daarna moet het laminaat schoon en stofvrij gemaakt worden.  Dan wordt op het laminaat nauwkeurig een laag hecht primer aangebracht voor een goede hechting van de verf. Nu kan het laminaat over geschilderd worden meteen een eerste laag laminaat verf naar keuze. Als deze laag goed droog is moet er nog eens met fijn schuurpapier geschuurd worden en alles weer stofvrij zijn voor een tweede laag verf aangebracht kan worden. Als deze droog is kan beslist worden of er nog een derde verflaag nodig is. Is het schilderen klaar dan zijn er een paar dagen nodig om de verf goed te laten uitharden. Laminaat is dus goed overschilder baar maar als het om een hele vloer gaat is het verstandig de gemaakte kosten, de bestede tijd en moeite, en de slijt vastheid van een geverfde vloer nog eens goed in overweging te nemen.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!