Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Is laminaat herbruikbaar

Laminaat dat niet verlijmd is, dus laminaat met een klik verbinding, is herbruikbaar. De klik verbinding moet onbeschadigd zijn. Een tweedehandse laminaat vloer op marktplaats kopen die er zelf uitgehaald moet worden is vanzelfsprekend risico vol omdat beschadigingen aan het klik systeem pas zichtbaar zijn als de vloer verwijderd is. Dan is niet meer vast te stellen of de beschadiging ontstaan is door het verwijderen of dat deze al aanwezig was. Om laminaat te verwijderen moeten rondom de plinten weg gehaald worden. Hierna worden de laminaat delen, in de omgekeerde volgorde hoe ze gelegd zijn, uit elkaar geklikt. Dat wil zeggen, het laminaat wordt met de lange zijde iets opgewipt en voorzichtig uit de liggende rij getrokken. Daarna worden de kopse kanten uit elkaar gehaald. Het laminaat deel dat het laatst is gelegd gaat er het eerst weer uit. Om beschadigingen aan het laminaat te voorkomen kan er het best met de hand gewerkt worden. Voor het opnieuw leggen van het laminaat moet elk deel stuk voor stuk nagekeken worden op beschadigingen en moet het klik systeem schoon zijn. Pas dan kan ongeveer berekend worden hoeveel vierkante meters er over is voor hergebruik. Houd rekening met iets meer snij verlies omdat bij een tweedehandse laminaat vloer ook met laminaat delen gewerkt moet worden die al een keer verzaagd zijn. Door zorgvuldig te werken kan een laminaat vloer van goede kwaliteit wel vaker dan twee keer gebruikt worden.

Is laminaat giftig

Welk antwoord u op deze vraag krijg hangt ervan af aan wie u hem stelt. Belangrijk is om vast te stellen wanneer iets giftig is. Het is vaak de stof formaldehyde waarop gedoeld wordt bij de vraag of laminaat giftig is. Formaldehyde is een stof die ook in de natuur voor komt bijvoorbeeld in groente of hout. Zoals zo vaak is het ook hier de dosis die bepaald of het schadelijk is. De hoeveelheid formaldehyde die bij het produceren van laminaat gebruikt wordt is na de productie onlosmakelijk opgesloten, er komen geen giftige stoffen meer vrij. Alle componenten van laminaat vloeren worden zonder toevoeging van pesticiden, chloororganische verbindingen, of schadelijke zware metalen vervaardigt. De coatings zijn bovendien vrij van weekmakers. Alle productbestanddelen voldoen aan de strenge chemicaliën verordening van de Europese Uni [ REACH ]. Niet ieder is te overtuigen door deze informatie en behoud haar twijfels over de standaard laminaat vloer. Dan is de keuze voor bio laminaat een oplossing. Dit laminaat is gemaakt van bijvoorbeeld planten, grassen, coniferen, aardappelschillen die, eventueel in hun geheel, tot platen geperst zijn en in een lijm van aardappelzetmeel verpakt zijn. Zo is er in de laminaat wereld voor elk wat wil.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!