Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Laminaat bij leggen

Er kunnen verschillende reden zijn om een laminaat vloer bij te leggen of zoals het ook wel genoemd wordt aan te helen. Een ingebouwde kast die uitgebroken wordt of een openhaard die verplaatst wordt. In zo’n geval moet er een klein stukje bij gelegd worden. Er kan ook een complete kamer bij een ruimte aan getrokken worden. Als eerste moet er natuurlijk hetzelfde laminaat in dezelfde maatvoering verkrijgbaar zijn. Is dat gelukt dan moet men altijd rekening houden met de kans op een [ klein ] kleurverschil. Om te kunnen leggen moet de ondergrond vlak zijn en precies dezelfde hoogte hebben als de ondergrond van de al bestaande laminaat vloer waar tegenaan gelegd wordt. Dit is een lastig en secuur werkje. Hierna worden de korte stukken laminaat uit de bestaande laminaat vloer gehaald. De ondervloer kan nu in de bestaande ondervloer gepast worden. Zorgvuldig moet alle stof en gruis weg gezogen worden. Nu moeten de laminaat planken eerst los neer gelegd worden, op een dusdanige manier dat het verband met de bestaande laminaat vloer door loopt. Plank voor plank wordt nu bekeken waar of dat het kliksysteem gebruikt kan worden, en waar dat niet mogelijk is. Elke plank wordt meteen gelegd of klaar gemaakt door de onderkant van de groef van het klik systeem af te zagen om vervolgens, met lijm op de plaatsen waar de groef afgezaagd is, gelegd en goed aan geklopt te worden tegen de bestaande laminaat vloer. Op deze manier kunnen de ontbrekende laminaat planken aangevuld worden en is de vloer zo onzichtbaar mogelijk hersteld. Als de oppervlakte van een hele kamer bij gelegd moet worden kan men overwegen op de overgang van bestaande laminaat vloer en de bij gelegde laminaat vloer, een dilatatie voeg te maken. Hierover komt een dilatatie profiel in dezelfde kleur als de laminaat vloer, onopvallend. Het grote voordeel is dat men opnieuw begint met de vloer te leggen. Wel in hetzelfde verband als de bestaande laminaat vloer, maar ze hoeft hier niet in gepast [ intanden ] te worden.

Laminaat bijsnijden

Wanneer het laminaat bol gaat staan of omhoogkomt moet het daar waar de klem komt te zitten bij gesneden worden. Eerst moeten de plinten verwijderd worden op de plekken waar het klem zit. De laminaat planken die tegen de muur aan zitten moeten ingekort worden. Dat kan het makkelijkst met een oscillerende multitool, een klein handzaam apparaatje dat trillende bewegingen maakt, en waar onder andere een zaag hulpstuk op gezet kan worden. Hiermee kan heel goed op moeilijk bereikbare plekken fijn zaagwerk verricht worden. Hoewel het inkorten van de laminaat planken wel bijsnijden wordt genoemd, kan men met een mes geen laminaat bewerken.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!