Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Laminaat zwevend leggen

Bij het leggen van laminaat kunnen we ervoor kiezen om de vloer vast verlijmt te leggen of we kiezen voor zwevend leggen. Met het huidige moderne klik laminaat komt vast verlijmt leggen niet meer zoveel voor. Zwevend leggen wil zeggen dat de vloer niet vast verbonden is met de ondergrond. Hierdoor kan op de ondergrond een vochtscherm geplaatst worden tegen optrekkend vocht dat het werken van de vloer veroorzaakt en er kan een isolatie laag onder het laminaat gelegd worden om koude en / of geluid te weren. De losse laminaat planken zijn doormiddel van een kliksysteem in de rand van de laminaat plank aan elkaar verbonden, en vormen zo een stevige vloer. Laminaat dat op deze manier gelegd is kan bij verandering makkelijk verwijderd worden en eventueel op een andere plaats opnieuw gelegd worden.

Laminaat zonder formaldehyde

Formaldehyde is een stof die in de natuur voor komt, bijvoorbeeld in bomen of groenten. Toch is formaldehyde ook een gevaarlijke stof, alleen dan wel bij hogere dosering dan waarin ze in de natuur voorkomt. Laminaat is een houtenplaat die door een ondoordringbare laag is afgedekt. Nu komt in hout formaldehyde voor, dus laminaat zonder formaldehyde bestaat niet. De doorsnee laminaat vloer is gemaakt van hout afgedekt met een kunststof laag van melamine hars, dat ook formaldehyde bevat. Bij het verwerken van de hars zorgt het verhitten en daarna het uitharden ervoor dat de aanwezige formaldehyde onlosmakelijk gebonden is in de hars.  De vele metingen die gedaan zijn om aan te tonen of er een uitstoot van formaldehyde is hebben keer op keer het tegendeel aangetoond. De waarden die gemeten worden liggen ver onder de wettelijk vastgestelde grenswaarde, en zijn vergelijkbaar met de natuurlijke uitstoot die plaats vindt bij natuurlijk hout. Toch is dit een reden voor sommigen om te kiezen voor bio laminaat. Bij deze laminaat soort is op een drager van populierenhout een toplaag, gemaakt van plantaardige resten, geperst. Een geweldig natuurlijk product, maar wederom, wel met de natuurlijke uitstoot van formaldehyde.

Laminaat zolder

De zolder is in veel huizen nog een ruimte die weinig aandacht krijgt omdat ze een beetje in de “vergeethoek” ligt. Een laminaat vloer kan hier, op een relatief goedkope manier, veel aan veranderen. Welke laminaat vloer hiervoor gekozen wordt ligt een beetje aan de uiteindelijke bestemming. Is de zolder in gebruik als “berghok” dan kan volstaan worden met de allergoedkoopste laminaat soort. Slijtage zal er niet veel zijn, en mocht er een kras ontstaan, is dit in een opbergruimte niet zo storend. Wel zorgt het laminaat voor een stofvrije vloer die er fris en uitnodigend uitziet. Een andere mogelijkheid is om van [een deel van ] de zolder een extra kamer te maken. Als hobbyruimte, fitnessruimte of speelkamer waar kinderen hun lego bouwwerken kunnen laten staan in plaats van direct op te moeten ruimen. Dit vraagt natuurlijk wel om een betere kwaliteit laminaat vloer en eventueel ook om een geluid isolerende onder vloer. Voor onderhoud en het stofvrij houden van de vloer is allen een bezem en eventueel een vochtige doek nodig.

Laminaat zaag gamma

Bij de gamma zijn alle materialen te koop die nodig zijn voor het leggen van laminaat. Ook is hier gereedschap te huur. Heel handig voor spullen die maar eenmalig gebruikt worden, in dit geval een laminaat snijder. Toch vindt niet iedereen een laminaatsnijder handig om mee te werken. Je moet vrij veel kracht kunnen zetten om de laminaat planken door te zagen/snijden. Het werkt wel stofvrij en de toplaag raakt niet beschadigt. Je kunt alleen rechte lijnen snijden. Het afkorten van een laminaat plank kan natuurlijk ook met een handzaag. Gebruik dan wel een zaag met fijne vertanding.  Veel handiger is het om een decoupeerzaag te gebruiken. Bij gamma zijn zaagblaadjes speciaal voor laminaat te koop, deze hebben omgekeerde tandjes waardoor eventuele splinters langs de zaagsnede aan de onderkant van de laminaat plank komen. De zaagranden van het laminaat komen aan de buitenrand van de laminaat vloer, en worden tot slot afgedekt met een plint. Een decoupeerzaag is bij gamma ook te huur, maar omdat dit gereedschap voor veel zaagkarwijtjes handig is, is de aanschaf van een decoupeerzaag waarschijnlijk de moeite waard. Gamma levert ze in verschillende prijsklassen.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!