Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Welke houten vloeren worden veel verkocht?

Ook in ons interieur willen we weer een natuurlijke basis. Wat past daar nou beter bij dan een prachtige houten vloer? Dankzij de vele behandelingen en afwerkingen die hout kan ondergaan, is er altijd wel een passende vloer voor jouw woning te vinden. Dit kan een rustige noest arme vloer worden met een lichte afwerking die helemaal in je interieur opgaat en zo een rustige basis vormt. Je kunt er ook voor kiezen om een mooie trendvloer te kopen. Een vloer vol noesten met een kleurolie afgewerkt, voor een stoere natuurlijke uitstraling. De vloeren worden als massief verkocht maar ook als een lamelparket. Een eiken lamelparket is op dit moment de meest verkochte vloer. Een massieve vloer kan niet overal gelegd worden. Ook moet een massieve vloer altijd verlijmd worden op een egale ondergrond. Vandaar dat er steeds meer vraag is naar een lamelparket.

Wat is een lamelparket?

Een lamel parket heeft de look van een massieve houten vloer. De planken worden echter uit diverse lagen opgebouwd. Dit zorgt ervoor dat de vloer nagenoeg niet meer werkt.

Welke houten vloeren worden veel verkocht

Zijaanzicht van een lamelparket, je ziet hier hoe de plank is opgebouwd.

De toplaag bestaat uit een hardhout, vaak eiken. Daaronder zit vaak een berkentriplex die er kruislinks onder verlijmd is. Dit triplex bestaat uit meerdere lagen. De onderlaag is vaak weer een recht verlijmde laag hardhout. Ondanks de temperatuurverschillen in een woning zal de vloer mooi blijven liggen. Hierdoor is dit de enige houten vloer die op een vloerverwarming/koeling systeem gelegd kan worden. Bovendien kan een lamelparket zwevend gelegd worden met behulp van een ondervloer.

Welke soorten lamelparket zijn er te koop?

De toplaag van een lamelparket bestaat uit hardhout. Eiken lamel parket wordt hierbij het meest verkocht. Daarbij worden deze vloeren ook nog eens in verschillende sorteringen verkocht. Denk hierbij aan noest vrij/ noest arm en de rustieke eiken lamel parketvloeren. Naast eiken kan de toplaag ook uit essen, maple, afzelia of noten bestaan. Niet elke vloerspecialist zal deze lamel parket soorten verkopen omdat er minder vraag naar is. Over het algemeen is een lamelparket goedkoper als een massieve hardhouten vloer. Verder zijn deze vloeren ook nog eens milieuvriendelijker.

Welke voordelen heeft een lamelparket?

Een lamelparket biedt vele voordelen, zoals:

  • Werk nagenoeg niet meer.
  • Kan zowel zwevend als ook verlijmd gelegd worden.
  • Geschikt voor vloerverwarming/ koeling.
  • Er is een groot assortiment lamelparket
  • Goed verlijmde lamel parket planken gaan niet scheuren of barsten.
  • De toplaag bestaat uit extra uitgehard hout, zodat deze erg slijtvast is, waardoor de vloer tientallen jaren mee kan gaan.
  • Ook deze houten vloeren kunnen op den duur opnieuw geschuurd en afgewerkt worden.
  • Een milieuvriendelijker vloer als een massieve vloer.
  • Vaak ook nog eens goedkoper dan een massieve vloer.

Kun je een lamelparket ook zelf leggen?

Ja, omdat een lamelparket zwevend gelegd kan worden, is dit heel goed zelf te doen. Gebruik hierbij altijd wel een ondervloer en voor een mooie strakke afwerking plinten. Elke plank is voorzien van een mes en groef verbinding, wat het leggen een stuk eenvoudiger maakt. Koop je een lamel parket en wil je deze zelf leggen, dan wordt er altijd een leg instructie bij geleverd.

Lichte houten vloer

Hoe houd je een lamelparket vloer lang mooi?

Zoals bij elke houten vloer is de luchtvochtigheid in de woning de belangrijkste factor om een lamelparket mooi te houden. Als de luchtvochtigheid optimaal is ontstaan er geen kieren en zal het hout niet schuren. Ook onderhoud is belangrijk. Zowel bij een gelakte vloer als ook een geoliede vloer is dit regelmatig stofzuigen. Zorg dat de vloer zo vrij blijft van binnengelopen zand en steentjes. Dweil de vloer met een speciaal voedende wax en clean. Ontstaan er op een geoliede vloer looppaden, krassen of beschadigheden dan kunnen deze met een onderhoudsolie weer gecamoufleerd worden.  Krassen en dergelijke kunnen op een gelakte vloer niet bijgewerkt worden.

Waar koop je een mooi lamelparket die geschikt is voor jouw woning?

Ben je op zoek naar een goedkoop lamelparket kom dan naar onze fabriek. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan houten vloeren. Ook zie je hier wekelijkse nieuwe partijen, vaak al kant en klaar afgewerkt. Wij kunnen een schitterende noest arme vloer bij u leveren en leggen maar ook een trendy rustieke vloer. In onze fabriek kunnen we deze vloeren helemaal naar jouw wens bewerken en behandelen. Wil je meer informatie over een lamelparket? Dan kun je ons ook bellen op 0546-750238 of stuur een mail naar info@beboparket.nl

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!