Geplaatst op: 3 juni 2016

Creatieve tips met restlaminaat/ houten vloerdelen

Heb je een nieuwe laminaat– of houten vloer gekocht maar heb je na het leggen van de vloer nog vloerdelen over? Bekijk hier wat je nog meer met laminaat en hout kan doen! Laminaat en hout kan ook dienen als wandbekleding, trapbekleding en daarnaast kan je er nog vele andere leuke dingen mee doen. Bekijk hieronder de tips en ideeën die wij op een rijtje hebben gezet.

Laminaat en hout als wandbekleding

Laminaat en hout is een vloersoort met een warme en natuurlijke uitstraling. Het natuurproduct hout blijft vrijwel altijd prachtig, sfeervol en raakt nooit uit de tijd. Hoe meer je hiervan in je woning aanbrengt, hoe warmer en sfeervoller het zal ogen. Laminaat en hout is niet alleen mooi op de vloer, maar staat ook prachtig en bijzonder sfeervol als wand bekleding.

wandlaminaat
Badkamer vloeren

Heb je gekozen voor een waterbestendig laminaat? Dan is het ook mogelijk om deze in de badkamer te plaatsen. Zorg er wel voor dat het vocht weg kan en niet de mogelijkheid krijgt om in het laminaat te trekken. Veel vocht kan net zoals in tegelbadkamers schimmels veroorzaken. Schimmels zijn altijd moeilijk te verwijderen, maar vooral uit laminaat.

Laminaat en hout aan het plafond

Bedacht en uitgevoerd als materiaal voor vloeren, zie je het steeds vaker terugkomen op de tegenoverstaande wand, namelijk het plafond. Het geeft een uniek effect en is eens wat anders dan het standaard witte plafond. Laminaat of hout aan een plafond, het is een goede oplossing voor iedere ruimte. Zoals je op de afbeeldingen kan zien, staat het bijzonder sfeervol. Echter moet je er wel mee oppassen dat de wanden een neutrale kleur hebben, in het geval de ruimte een te drukke uitstraling krijgt.

laminaatopplafond
houtslaapkamer
laminaatplafond1

Laminaat in de keuken

Laminaat aan de wand van het aanrecht is een leuke creatie die je steeds vaker ziet voorkomen. Het staat sfeervol en tegelijkertijd chique en stijlvol. In dit geval is het niet perse nodig om voor een waterbestendig laminaat te kiezen. Toch kan het laminaat warm en vochtig worden tijdens het gebruik van het gasfornuis en de waterkoker. Hierdoor zal de keuze voor waterbestendig laminaat niet direct te overmoedig zijn.

Keuken laminaat
laminaat trap

Laminaat als trapbekleding

Laminaat als trapbekleding is een verschijning welke al een tijd in de mode is. Als je handig bent is deze klus goed zelf uit te voeren, maar hiervoor kunnen ook vakmannen ingeschakeld worden.Trapbekleding komt veel voor en staat simpelweg dan ook prachtig en warm in iedere woning.

Overige ideeën

Uiteraard bestaan er altijd nog veel meer ideeën waar je laminaat en hout voor kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan leuke decoraties in huis. Je kan het zo gek niet bedenken, er zijn oneindig veel mogelijkheden. Hieronder geven we nog een aantal leuke ideeën weer om je tot verdere inspiratie te brengen. Kortom: gooi je overige laminaat of houten vloerdelen niet weg, want je kan er nog eindeloos veel leuke creaties mee maken.

houtoptafel
creatiefhout
houtmuur
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket